De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zomers gemarineerde kalkoen op twee manieren

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalkoenlapjes Kalkoenlapje4
Basmatirijst Basmatirijst250 g g
Broccoli's Broccoli
(in roosjes)
1
Wortelen Wortel
(groot formaat, in plakjes)
2
Gele paprika's Gele paprika
(in reepjes)
2
Rode uien Rode ui
(groot formaat, in ringen)
1
Olijfolie Olijfolie
Zout Zout

Voor marinade 1

Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Ketchup Ketchup120 ml ml
Olijfolie Olijfolie2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Sinaasappels Sinaasappel
(geperst)
0,5
Peper Peper
Zout Zout

Voor marinade 2

Olijfolie Olijfolie8 el el
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Limoensap Limoensap6 el el
Vloeibare honing Vloeibare honing2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(gehakt)
2
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Peper Peper
Zout Zout

Zomers gemarineerde kalkoen op twee manieren

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(5)

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor beide marinades goed door elkaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg links de paprikareepjes en de ui. Leg in het midden de kalkoenlapjes, rechts de broccoli en de wortelschijfjes.
  3. Overgiet de groenten aan de linkerkant en de helft van de kalkoenlapjes met 2/3 van de eerste marinade. Overgiet het overige vlees en de groenten aan de rechterkant met 2/3 van de tweede marinade. Keer het vlees goed om in de marinades. Zet de ovenplaat 25 minuten in de oven.
  4. Kook ondertussen de rijst gaar in licht gezouten water. Serveer bij de groenten en de kalkoenlapjes. Geef er de resterende marinades bij als afwerking.