« Terug

Zomersalade met mosseltjes en salsa verde

Videorecept

Zomer

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
Bereidingstijd
Niveau
Zomersalade met mosseltjes en salsa verde
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 40 min.

1. Maak de mosselen schoon. Stoof de ui even aan in olijfolie. Voeg de mosselen toe, kruid met peper en zout en laat ze afgedekt op hoog vuur koken tot ze open zijn. Haal de mosselen vervolgens uit hun schelp.

2 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kerstomaten in een ovenschaal en bedruppel met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet ze 5 minuten in de oven. Snij de radijsjes in kwartjes. Doe de peterselie, basilicum, tijmblaadjes, spinazie, mosterd, eiwit en een scheut olijfolie in een blender. Kruid met peper en zout en mix glad.

3. Snij het brood in blokjes en bak ze in olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de gemengde sla, radijsjes, paprikareepjes en de gepofte tomaten over borden. Verdeel er de mosselen en croutons over en schep er een lepel salsa verde op. Werk af met een blaadje basilicum.