« Terug

Zomerse couscoussalade met zoete lamskoteletjes en tijmsaus

Videorecept

Zomer

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
Bereidingstijd
Niveau
Zomerse couscoussalade met zoete lamskoteletjes en tijmsaus
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 40 min.
  1. Doe de couscous in een diepe kom. Schenk er de hete bouillon bij, dek af en laat 5 minuten wellen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de radijsjes in plakjes. Snij de paprika in blokjes. Verwijder de pitjes van de granaatappel.
  2. Kruid de koteletjes met peper en zout. Verhit een klont boter en bak de koteletjes 3 à 4 minuten langs elke kant. Besmeer ze tijdens het bakken regelmatig met 1 eetlepel honing. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  3. Blus de pan met de witte wijn, voeg de tijm toe en laat de wijn voor de helft inkoken. Voeg de resterende honing toe en laat nog 1 minuut doorkoken. Meng de bloem met 1 eetlepel boter en voeg dit beetje bij beetje bij de saus tot ze begint in te dikken.
  4. Roer de couscous los met een vork. Meng er alle groenten, de munt en koriander en een scheutje olijfolie onder. Schep de couscous op een grote schaal. Strooi er de granaatappelpitjes en de amandelen over. Leg er de koteletjes bij en serveer met de tijmsaus.