De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zweedse gehaktballetjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gemengd gehakt Gemengd gehakt500 g g
Paneermeel Paneermeel5 el el
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Eieren Ei1
Runderbouillon Runderbouillon250 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Kookroom Kookroom100 ml ml
Ketchup Ketchup1 el el
Mosterd Mosterd1 el el
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Zweedse gehaktballetjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(83)

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de ui, het paneermeel, 2/3 van de peterselie, de oregano en de look. Doe er het ei bij en meng goed.
  2. Vorm kleine balletjes van het gehakt. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes gaar en goudbruin. Haal de balletjes uit de pan.
  3. Doe de bloem in de pan en laat al roerend garen. Giet er de runderbouillon en room bij en laat al roerend indikken. Breng op smaak met de ketchup en mosterd. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de balletjes terug in de pan. Werk af met de resterende peterselie.

TIP: Lekker met aardappelpuree.