Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
kippenonderbouten kippenonderbout | 600 g g | |
Rijst Rijst | 250 g g | |
Currypoeder Currypoeder | 1 tl tl | |
Boter Boter | 20 g g | |
Bananen
Banaan (in schijfjes) | 2 | |
Chilisaus Chilisaus | 2 dl dl | |
Kookroom Kookroom | 2 dl dl | |
Spek
Spek (blokjes, gezouten) | 150 g g | |
Pindanoten
Pindanoten (gehakt) | 50 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZweedse kip met rijst
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bestrooi de kip met currypoeder, peper en zout en bak rondom rond goudbruin in boter. Bak het spek krokant.
- Bedek de bodem van een ovenschaal met de rijst. Leg er de kip op en leg er de bananenschijfjes bovenop. Meng de chilisaus en de room en giet dit over de schotel.Verdeel er het spek over. Bestrooi met de pinda’s en zet de schotel 25 minuten de oven.