De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zweedse kip met rijst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

kippenonderbouten kippenonderbout600 g g
Rijst Rijst250 g g
Currypoeder Currypoeder1 tl tl
Boter Boter20 g g
Bananen Banaan
(in schijfjes)
2
Chilisaus Chilisaus2 dl dl
Kookroom Kookroom2 dl dl
Spek Spek
(blokjes, gezouten)
150 g g
Pindanoten Pindanoten
(gehakt)
50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Zweedse kip met rijst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bestrooi de kip met currypoeder, peper en zout en bak rondom rond goudbruin in boter. Bak het spek krokant.
  4. Bedek de bodem van een ovenschaal met de rijst. Leg er de kip op en leg er de bananenschijfjes bovenop. Meng de chilisaus en de room en giet dit over de schotel.Verdeel er het spek over. Bestrooi met de pinda’s en zet de schotel 25 minuten de oven.