De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Allerlei

Allerlei

Wat doe ik met de rest van die blok feta? Hoe voorkom ik dat mijn satéspiesjes verbranden op de BBQ? Hoe maak ik confituurpotten luchtdicht? Simpele vragen met een simpel antwoord!

Hoe voorkom je dat satéspiesjes verbranden?

 

Leg de houten stokjes voor gebruik een 20-tal minuten in water. Zo worden ze niet zwart. Een leuk idee is om ze in wijn of limoensap onder te dompelen voor een extra smaakje!

Hoe de bagel voor de lunch heelhuids transporteren?

 

Neem een bewaardoosje voor losse cd’s en plaats er de bagel in. Deksel erop en je bent klaar om op pad te gaan!

Wat kan je doen met restjes fetakaas?

 

Snijd de feta die je over hebt in blokjes en vul een glazen pot met olijfolie en kruiden, zoals basilicum. Dompel de fetablokjes erin onder en bewaar de pot in de koelkast. Zo bewaart de feta nog enkele weken.

Hoe rasp je snel een blok Parmezaanse kaas?

 

Eenvoudig: met behulp van een blender! Snijd de harde korst weg met een scherp mes en versnijd de kaas vervolgens in blokjes. Doe deze in een blender en laat ze enkele seconden vermalen. De geraspte kaas kun je in een afgesloten bokaal nog een tweetal weken bewaren in de koelkast.

Zo maak je confituurpotten luchtdicht!

 

Vul de potten met de hete confituur, sluit ze af en zet ze dan ondersteboven om af te koelen. Eens afgekoeld, zijn ze luchtdicht!

Hoe maak je dipsticks van restjes bladerdeeg?

 

Scheur of snijd het deeg in reepjes en draai het op in een krul. Steek ze dan in de oven voor een krokant jasje.

Hoe pitabroodjes roosteren?

 

Simpel, steek ze enkele minuten in een broodrooster en klaar!