De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevogelte & eieren

Gevogelte en eieren

Gevogelte en eieren zijn delicaat om te bewaren en te bereiden. Geen zin in stress in de keuken? Met onze keukentips word je in no time een echte keukenprins(es)!

Hoe zorg je ervoor dat kalkoen sappig blijft tijdens het braden?

Hoe zorg je ervoor dat kalkoen sappig blijft tijdens het braden?

 

Leg de kalkoen droog op een rooster boven een diepe bakplaat of in een braadslee met rooster. Zorg ervoor dat hier altijd een laagje bouillon in ligt. De combinatie van de bouillon en het bakvet dat in de bakplaat of braadslee drupt, kun je gebruiken om het vlees om de 20 minuten te bedruipen. Dat houdt het lekker sappig. Na het braden laat je de kalkoen best 15 à 20 minuten rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen zich opnieuw over het vlees kunnen verdelen.

Hoe blijft kip lekker om te braden

Hoe blijft kip lekker om te braden?

 

Snijd de kipfilet lichtjes in volgens een ruitpatroon. Wikkel de filet vervolgens in huishoudfolie of steek hem in een afsluitbaar plastic zakje en klop hem plat met behulp van een pan.

Hoe vries je porties kip in?

Hoe vries je porties kip in?

 

Versnijd je kipfilet eerst in de gewenste vorm, zoals lapjes of blokjes, en verdeel in porties. Elke portie vries je in een afzonderlijk plastic zakje met sluiting in. Om hygiënisch te werk te gaan, kan je het zakje binnenstebuiten keren en over je hand trekken. Neem de portie kip dan vast met deze hand en trek de rand van het plastic zakje rond de kip terug!

Hoe weet je of een ei nog goed is?

Hoe weet je of een ei nog goed is?

 

Dompel het ei onder in water. Zinkt het naar de bodem, dan kun je het nog gebruiken. Drijft het boven, dan is het ei slecht.

Hoe pocheer je een ei?

Hoe pocheer je een ei?

 

Leg plastic folie over een kopje en breek het ei erin. Knoop de folie dicht en dompel onder in een steelpan met kokend water. 3 minuten wachten en klaar!

Hoe scheid je een ei

Hoe scheid je een ei?

 

Breek het ei in een kommetje of glas. Neem een plastic flesje en plaats deze over het eigeel. Zuig het eigeel ermee op door het flesje wat in te drukken en daarna lichtjes terug los te laten.