De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Groenten

Groenten

Groenten staan in een gezond voedingspatroon dagelijks op het menu. Gezond eten vergt echter wel wat tijd en moeite. Wassen, snijden, bewaren,… Met deze lifehacks spaar je ongetwijfeld veel tijd uit en kun je snel een lekkere portie verse groenten voor iedereen op tafel zetten!

Hoe snel een paprika snijden?

 

Snijd de bovenkant van je paprika af. Zet de paprika ondersteboven en snijd vervolgens de zijkanten van boven tot beneden af, rond het hart met de zaadjes. Snijd de paprika in de gewenste vorm, bv. reepjes of blokjes.

Hoe blijven boontjes groen?

 

Breng de boontjes aan de kook. Strooi er bicarbonaat bij. Laat de boontjes na het koken schrikken in koud water.

Hoe snij je snel en makkelijk champignons?

 

Champignons kun je razendsnel in schijfjes snijden door ze simpelweg door een eiersnijder te halen.

Welke asperges moet je schillen?

 

Witte asperges schil je volledig. Bij groene asperges snijd je - net zoals bij witte - enkel het onderste, harde gedeelte eraf.

Hoe snipper je een ui?

 

Snijd de bovenkant van de ui en verwijder de schil. Snijd hem in tweeën. Leg de halve ui op de platte kant met de wortels bovenaan. Maak verticale inkepingen. Maak nu een horizontale inkeping evenwijdig met de snijplank. Draai de halve ui een kwartslag naar links en snijd ten slotte verticaal in plakken.

Hoe schil je een tomaat?

 

Snijd onderaan de tomaat een kruisje en dompel deze vervolgens gedurende 15 seconden in kokend water. Laat schrikken onder koud water en verwijder het vel.

Hoe hol je een tomaat uit?

 

Snijd de bovenkant met het steeltje weg en hol de tomaat uit met een lepeltje. Laat ten slotte omgekeerd uitlekken op keukenpapier.

Hoe snij je een venkel?

 

Snijd de stelen met het loof en de onderkant van de knol weg. Verwijder het resterende loof. Halveer de knol en haal er de kern uit. Snijd de venkel met een scherp mes in stukken.

Hoe bewaar je spinazie?

 

Kook de spinazie gedurende 2 minuten in kokend water. Laat even schrikken in koud water. Doe alles in een diepvrieszak en vries in.

Hoe slappe rucola weer vers maken?

 

Simpel! Dompel de rucola gewoon eventjes onder in ijskoud water. Ze zal er meteen weer fris uitzien!

Hoe herken je een verse aubergine?

 

Een verse aubergine die geschikt is voor consumptie heeft een gladde schil, een groene steel en voelt sappig aan als je hem lichtjes indrukt.

Hoe pel je een teentje look?

 

Haal de lookteentjes uiteen. Steek alles in een afgesloten potje en schud goed. Je zal merken dat de vliezen rond de teentjes makkelijk loskomen.