2 Croques Deluxe

2 Croques Deluxe
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

    Croque 1

  1. Verwarm een pan op een middelhoog vuur en bak het spek in enkele minuten aan beide zijden krokant.

  2. Schil en ontpit de avocado en snij in dunne plakjes.

  3. Meng de mayonaise met de zure room, de knoflook en de Samouraï.

  4. Bestrijk de sneetjes speltbrood met de saus en beleg vervolgens twee sneetjes met de krokant gebakken spek, de plakjes avocado en wat geraspte kaas. Bedek telkens met een sneetje brood.

  5. Verwarm een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de croques in enkele minuten aan beide zijden goudbruin.

  6. Croque 2

  7. Mix de walnoten samen met de rucola, de Parmigiano Reggiano, het citroensap en de knoflook tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Snij de mozzarella in plakjes.

  9. Besmeer de sneetjes zwartewoudbrood met een laagje pesto. Beleg twee sneetjes vervolgens met kippenwit, jonge spinazie en enkele plakjes mozzarella. Kruid met peper en zout en dek telkens af met een sneetje brood.

  10. Verwarm een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de croques in enkele minuten aan beide zeiden goudbruin.