De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
2 Croques Deluxe

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Croque 1:

Speltbrood Speltbrood4 sneetjes sneetje
Gerookt spek Gerookt spek4 sneetjes sneetje
Avocado's Avocado1
Mayonaise Mayonaise1 el el
Zure room Zure room2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook0,5
Samouraï-saus Samouraï-saus1 el el
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze50 g g
Boter Boter

Croque 2:

Zwartewoudbrood Zwartewoudbrood4 sneetjes sneetje
Kippenwit Kippenwit2 sneetjes sneetje
Bladspinazie Bladspinazie25 g g
Walnoten Walnoten50 g g
Rucola Rucola25 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas50 g g
Citroenen Citroen
(geperst)
0,25
Teentjes knoflook Teentje knoflook0,5
Mozzarella Mozzarella125 g g
Peper Peper
Zout Zout

2 Croques Deluxe

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(9)

Bereiding

Croque 1

  1. Verwarm een pan op een middelhoog vuur en bak het spek in enkele minuten aan beide zijden krokant.
  2. Schil en ontpit de avocado en snij in dunne plakjes.
  3. Meng de mayonaise met de zure room, de knoflook en de Samouraï.
  4. Bestrijk de sneetjes speltbrood met de saus en beleg vervolgens twee sneetjes met de krokant gebakken spek, de plakjes avocado en wat geraspte kaas. Bedek telkens met een sneetje brood.
  5. Verwarm een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de croques in enkele minuten aan beide zijden goudbruin.

Croque 2

  1. Mix de walnoten samen met de rucola, de Parmigiano Reggiano, het citroensap en de knoflook tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snij de mozzarella in plakjes.
  3. Besmeer de sneetjes zwartewoudbrood met een laagje pesto. Beleg twee sneetjes vervolgens met kippenwit, jonge spinazie en enkele plakjes mozzarella. Kruid met peper en zout en dek telkens af met een sneetje brood.
  4. Verwarm een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de croques in enkele minuten aan beide zeiden goudbruin.