
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Croque 1:
Speltbrood Speltbrood | 4 sneetjes sneetje | |
Gerookt spek Gerookt spek | 4 sneetjes sneetje | |
Avocado's Avocado | 1 | |
Mayonaise Mayonaise | 1 el el | |
Zure room Zure room | 2 el el | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 0,5 | |
Samouraï-saus Samouraï-saus | 1 el el | |
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze | 50 g g | |
Boter Boter |
Croque 2:
Zwartewoudbrood Zwartewoudbrood | 4 sneetjes sneetje | |
Kippenwit Kippenwit | 2 sneetjes sneetje | |
Bladspinazie Bladspinazie | 25 g g | |
Walnoten Walnoten | 50 g g | |
Rucola Rucola | 25 g g | |
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 50 g g | |
Citroenen
Citroen (geperst) | 0,25 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 0,5 | |
Mozzarella Mozzarella | 125 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping list2 Croques Deluxe
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Croque 1
- Verwarm een pan op een middelhoog vuur en bak het spek in enkele minuten aan beide zijden krokant.
- Schil en ontpit de avocado en snij in dunne plakjes.
- Meng de mayonaise met de zure room, de knoflook en de Samouraï.
- Bestrijk de sneetjes speltbrood met de saus en beleg vervolgens twee sneetjes met de krokant gebakken spek, de plakjes avocado en wat geraspte kaas. Bedek telkens met een sneetje brood.
- Verwarm een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de croques in enkele minuten aan beide zijden goudbruin.
Croque 2
- Mix de walnoten samen met de rucola, de Parmigiano Reggiano, het citroensap en de knoflook tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de mozzarella in plakjes.
- Besmeer de sneetjes zwartewoudbrood met een laagje pesto. Beleg twee sneetjes vervolgens met kippenwit, jonge spinazie en enkele plakjes mozzarella. Kruid met peper en zout en dek telkens af met een sneetje brood.
- Verwarm een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de croques in enkele minuten aan beide zeiden goudbruin.