2 x BBQ hapje

2 x BBQ hapje
MoeilijkheidMakkelijk
Koken50 min

Voorbereiding

    Spiesjes:

  1. Snijd de krielaardappelen in dunne plakjes. Snijd elk speklapje in 4 gelijke stukken. Snijd de paprika in even grote stukjes.

  2. Prik de plakjes van elke aardappel op een stokje, afgewisseld met een stukje spek en paprika. Probeer de vorm van de aardappel na te bootsen.

  3. Mix het basilicum met de peterselie, de gepelde look, citroensap en een scheutje olijfolie glad. Kruid met peper en zout. Bestrijk er de spiesjes mee en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar op de barbecue. Keer ze regelmatig om.

  4. Plukbrood:

  5. Snijd met een broodmes een kruispatroon in het brood. Snijd niet dieper dan ¾ van het brood en hou ongeveer 1,5 cm tussen elke snede.

  6. Verdeel met een kwastje de pesto tussen de sneden brood. Duw de chorizo, de geraspte kaas en de olijven in de inkepingen.

  7. Bestrijk twee stukken aluminiumfolie met olijfolie. Leg het brood op het eerste stuk en vouw de randen omhoog. Bedek het brood met het tweede stuk folie en leg het brood 30 minuten indirect op de barbecue. Verwijder het folie en werk het brood af met de lente-uitjes en basilicum.