Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de spiesjes
kippenblokjes kippenblokjes | 500 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Chilipepers Chilipeper | 1 | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 2 | |
Gember
Gember (geraspt) | 2 cm cm | |
Koriander Koriander | 1 bosjes bosje | |
Limoenen
Limoen (sap) | 1 | |
Bruine suiker Bruine suiker | 2 tl tl | |
Kippenbouillon
Kippenbouillon ((200 ml heet water + 1/3de kippenbouillonblokje) | 200 ml ml | |
Pindanoten
Pindanoten (fijngehakt) | 20 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor het soepje
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Gember
Gember (geraspt) | 2 cm cm | |
Paksoi Paksoi | 1 | |
Wortelen Wortel | 300 g g | |
Currypoeder Currypoeder | 1 el el | |
Groentebouillon Groentebouillon | 700 ml ml | |
Kokosmelk Kokosmelk | 200 ml ml | |
Tijgergarnalen
Tijgergarnaal (gepeld, schoongemaakt) | 8 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping list2 x oosters hapje: Aziatische kipspiesjes & paksoisoepje met black tigers
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Hak de chilipeper fijn. Pers de look. Hak de helft van de koriander fijn. Maak een marinade met de warme bouillon, limoensap, gember, gehakte koriander, bruine suiker, chilipeperen look. Kruid met peper en zout en meng goed onder elkaar tot de suiker is opgelost. Schep hier de kippenblokjes onder, dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.2. Rijg de kippenblokjes aan spiesjes en bak ze in olijfolie goudbruin en gaar. Leg ze op een schaal en werk af met de resterende koriander, lente-ui en de fijngehakte pindanoten.
1. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de witte stengels van de paksoi in reepjes. Bewaar de groene bladeren.2. Fruit de geperste look met de gember in wat olijfolie. Voeg de wortelplakjes, paksoi en currypoeder toe en roerbak 2 minuten.Schenk er de bouillon en de kokosmelk bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.Snij de paksoi bladeren in reepjes en voeg toe aan de soep. Voeg ook de black tigers toe en laat de soep nog 3 minuten verder sudderen.Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Schenk de soep in kommetjes en serveer meteen.