De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
2 x oosters hapje: Aziatische kipspiesjes & paksoisoepje met black tigers

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de spiesjes

kippenblokjes kippenblokjes500 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Chilipepers Chilipeper1
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
2
Gember Gember
(geraspt)
2 cm cm
Koriander Koriander1 bosjes bosje
Limoenen Limoen
(sap)
1
Bruine suiker Bruine suiker2 tl tl
Kippenbouillon Kippenbouillon
((200 ml heet water + 1/3de kippenbouillonblokje)
200 ml ml
Pindanoten Pindanoten
(fijngehakt)
20 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor het soepje

Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Gember Gember
(geraspt)
2 cm cm
Paksoi Paksoi1
Wortelen Wortel300 g g
Currypoeder Currypoeder1 el el
Groentebouillon Groentebouillon700 ml ml
Kokosmelk Kokosmelk200 ml ml
Tijgergarnalen Tijgergarnaal
(gepeld, schoongemaakt)
8

2 x oosters hapje: Aziatische kipspiesjes & paksoisoepje met black tigers

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(20)

Bereiding

1. Hak de chilipeper fijn. Pers de look. Hak de helft van de koriander fijn. Maak een marinade met de warme bouillon, limoensap, gember, gehakte koriander, bruine suiker, chilipeperen look. Kruid met peper en zout en meng goed onder elkaar tot de suiker is opgelost. Schep hier de kippenblokjes onder, dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.2. Rijg de kippenblokjes aan spiesjes en bak ze in olijfolie goudbruin en gaar. Leg ze op een schaal en werk af met de resterende koriander, lente-ui en de fijngehakte pindanoten.

1. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de witte stengels van de paksoi in reepjes. Bewaar de groene bladeren.2. Fruit de geperste look met de gember in wat olijfolie. Voeg de wortelplakjes, paksoi en currypoeder toe en roerbak 2 minuten.Schenk er de bouillon en de kokosmelk bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.Snij de paksoi bladeren in reepjes en voeg toe aan de soep. Voeg ook de black tigers toe en laat de soep nog 3 minuten verder sudderen.Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Schenk de soep in kommetjes en serveer meteen.