
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen
Aardappel (type Charlotte (geschild gewicht, dus voorzie een klein beetje extra)) | 250 g g | ||
Boter
Boter (gezouten of half gezouten) | 30 g g | ||
Grijze garnalen
Grijze garnalen (gepeld) | 200 g g | ||
Rucola
Rucola (gespoeld en drooggezwierd) | 100 g g | ||
Citroensap
Citroensap (scheutje) | |||
Olijfolie
Olijfolie (scheutje) | |||
Kookroom
Kookroom (scheutje) | |||
Lente-uitjes
Lente-ui (of bieslook) | 2 | ||
Zout Zout | |||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listAardappelpuree met grijze garnalen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de aardappelen gaar zonder ze te schillen in zout water. Breng ondertussen de rucola op smaak met citroen, olijfolie, zout en peper van de molen.
- Check of de aardappelen gaar zijn (na zo’n 20 minuten), door er met een mes in te prikken. De aardappel mag niet aan het mes blijven hangen.
- Nu komt het moeilijkste deel van het recept: de aardappelen schillen terwijl ze nog warm zijn, zonder je vingers te verbranden! Prik een vork in de aardappel en haal de schil weg met een scherp mesje. Verwijder ook de zwarte ‘oogjes’ en andere vlekjes.
- Stamp de aardappelen grof met een pureestamper of met een vork. Voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
- Nu moet je enkel nog de borden dresseren: schep er twee flinke lepels puree op, een handje rucola, een handje grijze garnalen, een scheutje room en wat versgemalen zwarte peper.
- Werk af met wat gesnipperde bieslook of lente-uitjes. Klaar!
Recept geïnspireerd door Myriam, Miss Organiser, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!