De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Aardappelpuree met grijze garnalen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelen Aardappel
(type Charlotte (geschild gewicht, dus voorzie een klein beetje extra))
250 g g
Boter Boter
(gezouten of half gezouten)
30 g g
Grijze garnalen Grijze garnalen
(gepeld)
200 g g
Rucola Rucola
(gespoeld en drooggezwierd)
100 g g
Citroensap Citroensap
(scheutje)
Olijfolie Olijfolie
(scheutje)
Kookroom Kookroom
(scheutje)
Lente-uitjes Lente-ui
(of bieslook)
2
Zout Zout
Peper Peper

Aardappelpuree met grijze garnalen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(14)

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar zonder ze te schillen in zout water. Breng ondertussen de rucola op smaak met citroen, olijfolie, zout en peper van de molen.
  2. Check of de aardappelen gaar zijn (na zo’n 20 minuten), door er met een mes in te prikken. De aardappel mag niet aan het mes blijven hangen.
  3. Nu komt het moeilijkste deel van het recept: de aardappelen schillen terwijl ze nog warm zijn, zonder je vingers te verbranden! Prik een vork in de aardappel en haal de schil weg met een scherp mesje. Verwijder ook de zwarte ‘oogjes’ en andere vlekjes.
  4. Stamp de aardappelen grof met een pureestamper of met een vork. Voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Nu moet je enkel nog de borden dresseren: schep er twee flinke lepels puree op, een handje rucola, een handje grijze garnalen, een scheutje room en wat versgemalen zwarte peper.
  6. Werk af met wat gesnipperde bieslook of lente-uitjes. Klaar!

Recept geïnspireerd door Myriam, Miss Organiser, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!