
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen
Aardappel (bloemig) | 600 g g | ||
Avocado's Avocado | 2 | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 250 g g | ||
Eiwitten Eiwit | 2 | ||
Paneermeel Paneermeel | 200 g g | ||
Melk Melk | 100 ml ml | ||
Boter
Boter (gesmolten) | 30 g g | ||
Eieren
Ei (gescheiden ) | |||
Bloemkolen Bloemkool | 0,25 | ||
Rode uien Rode ui | 1 | ||
Water Water | 100 ml ml | ||
Suiker Suiker | 100 g g | ||
Zure room Zure room | 200 g g | ||
Kaas
Kaas (Pont L’évêque, in plakjes) | |||
komkommers
Komkommer (schijfjes) | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listAardappelwafeltjes met avocado en Pont L’évêque Kaas
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit de friteuse tot 160°C.
- Snij de avocado’s in de lengte in twee en verwijder de pit. Haal de helften voorzichtig leeg met een eetlepel en snij de avocado in reepjes van 1 cm dik.
- Wentel de reepjes eerst in de bloem en vervolgens in het eiwit. Rol ze in paneermeel en kruid af met peper en zout. Frituur de avocadoreepjes tot de korst goudbruin is.
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water, pureer en meng met de melk en boter en de eierdooiers. Kruid met peper en zout.
- Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitten met de bloem door de puree.
- Vet het wafelijzer in met olie. Bak daarop de wafeltjes.
- Breng het water aan de kook met de azijn en de suiker. Snij de bloemkool in roosjes en giet het warme mengsel over de bloemkool en rode ui. Laat het geheel afkoelen en zet fris weg. (Dat kan je gemakkelijk een hele week bewaren)
- Maak vinaigrette met de zure room en breng op smaak met peper, zout en honing.
- Leg de wafeltjes op een serveerschaal. Serveer per bord met een plakje kaas, enkele schijfjes komkommer, zure room en krokante reepjes avocado met friszure bloemkoolroosjes en ui.