Aardappelwafeltjes met avocado en Pont L’évêque Kaas

Aardappelwafeltjes met avocado en Pont L’évêque Kaas
MoeilijkheidMakkelijk
Voorbereiding45 min
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Verhit de friteuse tot 160°C.

  2. Snij de avocado’s in de lengte in twee en verwijder de pit. Haal de helften voorzichtig leeg met een eetlepel en snij de avocado in reepjes van 1 cm dik.

  3. Wentel de reepjes eerst in de bloem en vervolgens in het eiwit. Rol ze in paneermeel en kruid af met peper en zout. Frituur de avocadoreepjes tot de korst goudbruin is.

  4. Kook de aardappelen gaar in gezouten water, pureer en meng met de melk en boter en de eierdooiers. Kruid met peper en zout.

  5. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitten met de bloem door de puree.

  6. Vet het wafelijzer in met olie. Bak daarop de wafeltjes.

  7. Breng het water aan de kook met de azijn en de suiker. Snij de bloemkool in roosjes en giet het warme mengsel over de bloemkool en rode ui. Laat het geheel afkoelen en zet fris weg. (Dat kan je gemakkelijk een hele week bewaren)

  8. Maak vinaigrette met de zure room en breng op smaak met peper, zout en honing.

  9. Leg de wafeltjes op een serveerschaal. Serveer per bord met een plakje kaas, enkele schijfjes komkommer, zure room en krokante reepjes avocado met friszure bloemkoolroosjes en ui.