
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mascarpone Mascarpone | 150 g g | ||
Aardbeien Aardbei | 500 g g | ||
Eieren Ei | 5 | ||
Suiker Suiker | 150 g g | ||
Vanillesuiker Vanillesuiker | 16 g g | ||
Sinaasappels
Sinaasappel (geraspte schil ) | 1 | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 150 g g | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | ||
Witte chocolade Witte chocolade | 100 g g | ||
Kookroom Kookroom | 250 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listAardbeien-biscuittaart met mascarpone en witte chocolade
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C. Mix de eieren met de suiker tot een schuimige, bleke massa. Zeef de bloemmet het bakpoeder en spatel onder het eimengsel. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm van 20 cm doorsnede enzet 25 tot 30 minuten in de oven.
- Laat de biscuit in de vorm afkoelen. Haal ze daarna uit de vorm. Snij ze horizontaal in twee gelijke helften.
- Meng 1 zakje vanillesuiker en de sinaasappelrasp onder de mascarpone. Klop de room met hetresterende zakje vanillesuiker stijf.
- Maak de aardbeien schoon, verwijder het kroontje en snij de helft in plakjes. Verdeel 2/3de van de mascarpone over de onderste biscuithelft.Leg daarop de plakjes aardbei en rasp er de helft van de chocolade over. Leg er de tweede biscuithelft bovenop en bestrijk de bovenkant met de resterende mascarpone.Spatel de room gelijkmatig over de buitenkant van de taart. Versier met de rest van de aardbeien, rasp er de resterende chocolade over en zetde taart minstens 30 minuten in de koelkast voor aan te snijden.