De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Aardbeienchutney

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot200 g g
Gember Gember3 cm cm
Olijfolie Olijfolie1 el el
Citroenen Citroen
(bio)
1
Aardbeien Aardbei500 g g
Water Water50 ml ml
Suiker Suiker50 g g
Zout Zout0,5 tl tl
Chilipiment Chilipiment1 tl tl

Aardbeienchutney

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(6)

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en gember 10 minuten op laag vuur.
  2. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak ondertussen de aardbeien schoon en snij ze in zeer kleine stukjes.
  3. Zet het vuur uit en schep de citroenrasp erdoor. Laat even afkoelen. Voeg het water met 3 eetlepels citroensap, de suiker en het zout toe aan de sjalotten en laat de suiker al roerend oplossen. Voeg de aardbeien en chilivlokken toe, draai het vuur middelhoog en kook nog 10 minuten. Schep regelmatig om.
  4. Schep de chutney in de schone weckpot (of meerdere kleine weckpotten) en bewaar afgesloten maximaal 1 week in de koelkast.