
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rundshamburgers Rundshamburger | 4 | |
Tomaten
Tomaat (in plakjes) | 1 | |
Veldsla Veldsla | ||
Augurken
Augurk (in plakjes) | 2 | |
Aardappelen Aardappel | 6 | |
Kaas Kaas | 4 sneetjes sneetje | |
Uien Ui | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Sjalotten Sjalot | 3 | |
Azijn Azijn | 100 ml ml | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 2 el el | |
Tomatenblokjes
Tomatenblokjes (blik) | 400 g g | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Bruine suiker Bruine suiker | 3 el el | |
Tarwebloem Tarwebloem | 4 el el | |
Hamburgerbroodjes Hamburgerbroodje | 4 | |
Maïsolie Maïsolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAll-American hamburger
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 °C. Was de aardappelen, dep droog en snij ze in wedges. Doe ze in een kom en voeg het paprikapoeder, de bloem, een flinke scheut olie en peper en zout toe. Hussel alles goed onder elkaar. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 45 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.
- Fruit voor de ketchup de ui met de look in olie glazig. Voeg de cayennepeper en de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Laat 2 minuten sudderen. Voeg de tomatenblokjes, suiker en azijn toe en kruid met zout. Laat nog 20 minuten verder sudderen. Mix vervolgens glad en laat afkoelen.
- Bak de rundshamburgers in olie goudbruin en gaar. Leg er een plakje kaas op en laat even smelten. Schep uit de pan. Open de hamburgerbroodjes en leg ze met de snijkant even in de olie. Snij de sjalotten in hele dunne plakjes. Bak ze in hete olie mooi goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bestrijk de onderkant van de hamburgerbroodjes met ketchup. Beleg met wat veldsla en een plakje tomaat. Leg er een hamburger op en werk af met plakjes augurk en krokante uitjes. Sluit de hamburgers en serveer met de aardappelwedges en extra ketchup.