De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
All-American hamburger

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rundshamburgers Rundshamburger4
Tomaten Tomaat
(in plakjes)
1
Veldsla Veldsla
Augurken Augurk
(in plakjes)
2
Aardappelen Aardappel6
Kaas Kaas4 sneetjes sneetje
Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Sjalotten Sjalot3
Azijn Azijn100 ml ml
Tomatenpuree Tomatenpuree2 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes
(blik)
400 g g
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Bruine suiker Bruine suiker3 el el
Tarwebloem Tarwebloem4 el el
Hamburgerbroodjes Hamburgerbroodje4
Maïsolie Maïsolie
Peper Peper
Zout Zout

All-American hamburger

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

55 min.
(98)

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Was de aardappelen, dep droog en snij ze in wedges. Doe ze in een kom en voeg het paprikapoeder, de bloem, een flinke scheut olie en peper en zout toe. Hussel alles goed onder elkaar. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 45 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.
  2. Fruit voor de ketchup de ui met de look in olie glazig. Voeg de cayennepeper en de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Laat 2 minuten sudderen. Voeg de tomatenblokjes, suiker en azijn toe en kruid met zout. Laat nog 20 minuten verder sudderen. Mix vervolgens glad en laat afkoelen.
  3. Bak de rundshamburgers in olie goudbruin en gaar. Leg er een plakje kaas op en laat even smelten. Schep uit de pan. Open de hamburgerbroodjes en leg ze met de snijkant even in de olie. Snij de sjalotten in hele dunne plakjes. Bak ze in hete olie mooi goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Bestrijk de onderkant van de hamburgerbroodjes met ketchup. Beleg met wat veldsla en een plakje tomaat. Leg er een hamburger op en werk af met plakjes augurk en krokante uitjes. Sluit de hamburgers en serveer met de aardappelwedges en extra ketchup.