All-American hamburger

All-American hamburger
MoeilijkheidMakkelijk
Koken55 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Was de aardappelen, dep droog en snij ze in wedges. Doe ze in een kom en voeg het paprikapoeder, de bloem, een flinke scheut olie en peper en zout toe. Hussel alles goed onder elkaar. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 45 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.

  2. Fruit voor de ketchup de ui met de look in olie glazig. Voeg de cayennepeper en de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Laat 2 minuten sudderen. Voeg de tomatenblokjes, suiker en azijn toe en kruid met zout. Laat nog 20 minuten verder sudderen. Mix vervolgens glad en laat afkoelen.

  3. Bak de rundshamburgers in olie goudbruin en gaar. Leg er een plakje kaas op en laat even smelten. Schep uit de pan. Open de hamburgerbroodjes en leg ze met de snijkant even in de olie. Snij de sjalotten in hele dunne plakjes. Bak ze in hete olie mooi goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. Bestrijk de onderkant van de hamburgerbroodjes met ketchup. Beleg met wat veldsla en een plakje tomaat. Leg er een hamburger op en werk af met plakjes augurk en krokante uitjes. Sluit de hamburgers en serveer met de aardappelwedges en extra ketchup.