
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardbeien Aardbei | 200 g g | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 100 g g | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 1 el el | ||
Suiker Suiker | 3 el el | ||
Vloeibare honing Vloeibare honing | 2 ml ml | ||
Gemengde noten
Gemengde noten (gehakt) | 80 g g | ||
Zout Zout | 1 tl tl | ||
Volle melk Volle melk | 150 ml ml | ||
Eieren Ei | 1 | ||
Platte kaas Platte kaas | 150 ml ml | ||
Verse room (35% vet)
Verse room (35% vet) (op te kloppen) | 120 ml ml | ||
Boter Boter | 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listAmerican pancakes met aardbeien
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Was de aardbeien en snij in de helft. Bewaar een paar hele voor de garnering.
- Splits het ei en klop met een mixer het eiwit stijf.
- Zeef de bloem boven een kom en voeg de melk en de eidooier en 1/3 van de suiker toe. Meng alles tot een stevige massa. Schep het eiwit erdoor.
- Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak pannenkoekjes van het beslag.
- Klop de slagroom stijf met de resterende suiker. Meng er de platte kaas onder.
- Leg een pannenkoekje op een bord en schep er een lepel slagroom op. Leg er wat aardbeihelften op en dek af met een andere pannenkoek. Schep er nog wat room op, leg er nog een aardbeihelft op, bestrooi met de noten en druppel er wat honing over. Leg er nog wat hele aardbeien rond.
TIP: Meng nog wat gehakte munt door het slagroommengsel voor extra frisheid.