De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Amerikaanse lamsburger met coleslaw

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsfilets Lamsfilet
(in blokjes)
500 g g
Rode uien Rode ui
(in ringen)
2
Munt Munt1 bosjes bosje
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Witte kolen Witte kool
(fijngesneden)
300 g g
Wortelen Wortel
(in julienne)
2
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Rode paprika's Rode paprika
(uit bokaal, in blokjes & gegrild)
200 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
2 el el
Mosterd Mosterd1 tl tl
Honing Honing0,5 tl tl
Zure room Zure room200 ml ml
Hamburgerbroodjes Hamburgerbroodje8
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Amerikaanse lamsburger met coleslaw

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(10)

Bereiding

  1. Bak de rode uien glazig in olijfolie. Schep de gegrilde paprika samen met de ui, het lamsvlees, de helft van de munt en de Parmigiano Reggiano in een blender. Mix fijn. Kruid met peper en zout. Maak met vochtige handen 8 kleine burgers van het mengsel. Zet 30 minuten koel.
  2. Voeg de basilicum, de overige munt, de mosterd, de honing en de zure room samen en mix glad. Kruid met peper en zout en zet koel.
  3. Doe de kool en de wortelen in een kom, voeg de krulpeterselie en de dressing toe en schep alles goed om.
  4. Bak de lamsburgers in olijfolie goudbruin. Snijd de broodjes open en beleg met de coleslaw en de burgers. Serveer meteen.