Ananascake

Ananascake
MoeilijkheidMakkelijk
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Pureer de ananas in een keukenmachine of hak het vruchtvlees met een mes zeer fijn en vang het sap op.

  2. Plet de bananen met een vork. Kluts de eieren.

  3. Zeef boven een grote kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Meng de suiker en de honing erdoor, maak een kuiltje en schep de ananas, banaan, eieren en zonnebloemolie erbij.

  4. Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een houten lepel en verdeel vervolgens het mengsel gelijkmatig over 2 ingevette vormen.

  5. Bak de cakes 30-35 minuten op 180 °C in de oven totdat ze bij aanraking stevig aanvoelen en laat ze even afkoelen.

  6. Haal een spatelmes langs de binnenkant van de randen van de vormen, zodat de cakes loskomen. Haal de cakes voorzichtig uit de vormen en laat ze op een rekje afkoelen.

  7. Voor het glazuur:

  8. Klop roomkaas en margarine met de mixer romig. Zet de mixer op de laagste stand en lepel de kristalsuiker erdoor. Voeg citroensap naar smaak toe.

  9. Bestrijk de bovenkant van een cakelaag met ongeveer de helft van het glazuur. Leg er voorzichtig een tweede laag glazuur op, zodoende er zeker voldoende glazuur op de cake is.

  10. Bestrijk de bovenkant en zijkant met de rest van het glazuur

  11. Tip van de chef: Je kan de banaan ook vervangen door pruimen.

    Tip van onze sportdiëtiste: Bij je ontbijt mag je een tiende van deze cake nuttigen. Eet hem zeker niet helemaal op. De ananas is ook lekker als tussendoortje. Je kan een paar sneetjes meenemen op de fiets.