Aperitiefhapjes met een upgrade

Aperitiefhapjes met een upgrade
MoeilijkheidMakkelijk
Koken2:20 u

Voorbereiding

    Zoete aardappel met mangochutney en krokante kippenvinger (45 minuten)

  1. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de ui. Doe de mango met de ui, de suiker, de azijn en de geperste look in een steelpannetje en laat een halfuur op een zacht vuur pruttelen.

  2. Kruid de kippenreepjes met peper en zout. Kluts het ei in een diep bord. Doe het paneermeel met de peterselie in een ander bord en de bloem in een derde bord. Haal de reepje eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Bak de kippenreepjes goudbruin in hete olijfolie.

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in 8 plakken. Bak ze in hete olijfolie beetgaar. Schep op elk plakje een lepeltje mangochutney. Leg er een kippenvinger op en werk af met een takje peterselie.

  4. Oesters met frisse vinaigrette (20 minuten)

  5. Snij de lente-uitjes en de muntblaadjes fijn. Doe ze samen in een kommetje en meng er het sap en de geraspte schil van de halve citroen, de balsamico, de honing en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.

  6. Open de oesters, giet het water weg en snij ze voorzichtig los van de schelp. Schep op elke oester wat van de vinaigrette. Werk af met een blaadje munt. Serveer meteen.

  7. Scampi fritti met komkommertartaar op witloofblad (15 minuten)

  8. Haal de blaadjes van de witloofstronk voorzichtig los. Neem 4 mooie blaadjes om op te vullen.

  9. Snij de komkommer door, verwijder de zaadlijsten en snij in fijne blokjes. Meng er de zure room, het citroensap, het sjalotje en de peterselie door. Kruid met peper en zout.

  10. Bak de scampi. Vul elk witloofblaadje met de komkommertartaar en leg er telkens een gebakken scampi op.

  11. Garnaalkroketten met salsa van kerstomaatjes (20 minuten)

  12. Verwijder de pitjes van de kerstomaatjes en snij in fijne blokjes. Meng er het sjalotje, de olijfolie, de balsamico, de basilicum en de tijm onder. Kruid met peper en zout. Zet koel.

  13. Bak de garnaalkroketten. Leg elke kroket op een klein amusebordje en schep er wat van de tomatensalsa op. Werk af met een takje tijm.

  14. Vissalade met hartige crumble en gegrilde courgette (25 minuten)

  15. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de crumble de boter met de bloem, de havermout, de pijnboompitten en de geraspte kaas tot een kruimelig deeg. Spreid de crumble uit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven. Schep regelmatig om.

  16. Besmeer de courgetteplakken met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze beetgaar in de grillpan.

  17. Schep op elke courgetteplak een lepel van de vissalade. Strooi er de krokante crumble over en werk af met een blaadje basilicum.

  18. Zalmtartaar met avocadomousse (15 minuten)

  19. Haal het vruchtvlees uit de avocado en plet met een vork fijn. Meng er de zure room, het limoensap en de helft van de bieslook onder. Kruid met peper en zout. Zet koel.

  20. Snij het brood in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

  21. Haal de blaadjes van de little gem voorzichtig los. Kies er de 4 mooiste blaadjes uit. Schep op elk blaadje wat avocadomousse en daarbovenop een lepel van de zalmtartaar. Werk af met de croutons en de resterende bieslook.