De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Appel-anijsmocktail

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Appelsap Appelsap240 ml ml
Spuitwater Spuitwater800 ml ml
Ijsblokjes Ijsblokjes
(crushed)

Voor de venkelsiroop

Water Water700 ml ml
Suiker Suiker700 g g
Citroenen Citroen
(sap en geraspte schil )
0,5
Venkels Venkel
(met veel loof, alles fijngehakt )
1

Appel-anijsmocktail

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

15 min.
(0)

Bereiding

  1. Breng het water met de suiker, het citroensap en -rasp, de venkel en het loof al roerend aan de kook tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen en haal de siroop door en zeef.
  2. Vul vier glazen met ijs. Meng voor elk glas 2 à 3 eetlepels venkelsiroop met 60 ml appelsap en 200 ml spuitwater.
  3. Giet over het ijs en werk af met wat venkelloof.
  4. De resterende siroop kun je in een gesteriliseerd flesje enkel weken bewaren.