De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Appel- en perentaart

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor het deeg

Boter Boter
(koud)
175 g g
Tarwebloem Tarwebloem300 g g
Suiker Suiker150 g g
Eidooiers Eidooier1
Water Water
(ijskoud)
2 el el

Voor de vulling

Peren Peer
(geschild en in plakjes)
2
Appels Appel
(geschild en in plakjes)
2
Paneermeel Paneermeel3 el el
Eieren Ei
(losgeklopt)
1
Boter Boter50 g g
Suiker Suiker80 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker80 g g
Eidooiers Eidooier2
Citroenen Citroen
(geperst)
1

Appel- en perentaart

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(7)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de boter in kleine stukjes en doe ze samen met alle andere ingrediënten voor het deeg (behalve het water) in een kom. Mix alles tot een kruimelig mengsel. Voeg 1 el water toe en kneed met de handen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog wat water toe als het te kruimelig blijft.
  2. Vet een ronde springvorm in met boter en bestuif met wat bloem. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee de bodem en de randen van de springvorm. Snijd het overtollige deeg weg.
  3. Strooi het paneermeel over de bodem. Meng het citroensap onder het fruit. Smelt de boter met de suiker en de vanillesuiker en klop de eidooiers erdoor. Schik de fruitplakjes dakpansgewijs op de bodem en giet er de saus over.
  4. Rol van het resterende deeg lange slierten en maak hiermee een raster op de taart. Bestrijk de bovenkant met het ei en zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven.