Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor het deeg
Boter
Boter (koud) | 175 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 300 g g | |
Suiker Suiker | 150 g g | |
Eidooiers Eidooier | 1 | |
Water
Water (ijskoud) | 2 el el |
Voor de vulling
Peren
Peer (geschild en in plakjes) | 2 | |
Appels
Appel (geschild en in plakjes) | 2 | |
Paneermeel Paneermeel | 3 el el | |
Eieren
Ei (losgeklopt) | 1 | |
Boter Boter | 50 g g | |
Suiker Suiker | 80 g g | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 80 g g | |
Eidooiers Eidooier | 2 | |
Citroenen
Citroen (geperst) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAppel- en perentaart
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de boter in kleine stukjes en doe ze samen met alle andere ingrediënten voor het deeg (behalve het water) in een kom. Mix alles tot een kruimelig mengsel. Voeg 1 el water toe en kneed met de handen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog wat water toe als het te kruimelig blijft.
- Vet een ronde springvorm in met boter en bestuif met wat bloem. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee de bodem en de randen van de springvorm. Snijd het overtollige deeg weg.
- Strooi het paneermeel over de bodem. Meng het citroensap onder het fruit. Smelt de boter met de suiker en de vanillesuiker en klop de eidooiers erdoor. Schik de fruitplakjes dakpansgewijs op de bodem en giet er de saus over.
- Rol van het resterende deeg lange slierten en maak hiermee een raster op de taart. Bestrijk de bovenkant met het ei en zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven.