Appel- en perentaart

Appel- en perentaart
MoeilijkheidMakkelijk
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de boter in kleine stukjes en doe ze samen met alle andere ingrediënten voor het deeg (behalve het water) in een kom. Mix alles tot een kruimelig mengsel. Voeg 1 el water toe en kneed met de handen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog wat water toe als het te kruimelig blijft.

  2. Vet een ronde springvorm in met boter en bestuif met wat bloem. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee de bodem en de randen van de springvorm. Snijd het overtollige deeg weg.

  3. Strooi het paneermeel over de bodem. Meng het citroensap onder het fruit. Smelt de boter met de suiker en de vanillesuiker en klop de eidooiers erdoor. Schik de fruitplakjes dakpansgewijs op de bodem en giet er de saus over.

  4. Rol van het resterende deeg lange slierten en maak hiermee een raster op de taart. Bestrijk de bovenkant met het ei en zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven.