De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Appelmimosa

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Karamel Karamel1 el el
Speculaaskoekjes Speculaaskoekje
(verkruimeld)
1 el el
Calvados Calvados40 ml ml
Champagne Champagne100 ml ml
Appels Appel1

Voor de karamel:

Suiker Suiker100 g g
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)1 dl dl
Boter Boter
(gezouten)
50 kg kg
Zeezout Zeezout0,25 tl tl

Appelmimosa

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(2)

Bereiding

  1. Doe de suiker in een kookpot en laat gedurende 10 tot 15 minuten inkoken tot een goudbruine karamel. Let op: niet roeren!
  2. Haal van het vuur en voeg al roerend de room toe. Laat een beetje afkoelen en roer er de boter door. Kruid met zout. Laat volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.
  3. Neem 2 schaaltjes, eentje met de karamel en eentje met de speculoos.
  4. Dip de rand van het glas eerst in de karamel en vervolgens in de speculoos. Vul het glas met de calvados en schenk verder vol met schuimwijn. Werk af met een appelschijfje.