
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Karamel Karamel | 1 el el | ||
Speculaaskoekjes
Speculaaskoekje (verkruimeld) | 1 el el | ||
Calvados Calvados | 40 ml ml | ||
Champagne Champagne | 100 ml ml | ||
Appels Appel | 1 |
Voor de karamel:
Suiker Suiker | 100 g g | ||
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 1 dl dl | ||
Boter
Boter (gezouten) | 50 kg kg | ||
Zeezout Zeezout | 0,25 tl tl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listAppelmimosa
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe de suiker in een kookpot en laat gedurende 10 tot 15 minuten inkoken tot een goudbruine karamel. Let op: niet roeren!
- Haal van het vuur en voeg al roerend de room toe. Laat een beetje afkoelen en roer er de boter door. Kruid met zout. Laat volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.
- Neem 2 schaaltjes, eentje met de karamel en eentje met de speculoos.
- Dip de rand van het glas eerst in de karamel en vervolgens in de speculoos. Vul het glas met de calvados en schenk verder vol met schuimwijn. Werk af met een appelschijfje.