Appelroosjes

Appelroosjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de appels door, verwijder het steeltje en snij het klokhuis weg. Schaaf met een mandoline dunne plakjes van de appelhelften.

  2. Rol het bladerdeeg uit tot vierkanten van 20 X 20 cm. Snij het bladerdeeg in 5 lange stroken van 4 cm breed. Bestrijk elke strook met wat abrikozenconfituur. Leg enkele appelschijfjes dakpansgewijs bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken. Bestrooi ze met wat suiker. Rol het deeg voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.

  3. Splits het ei en kluts de dooier los. Strijk er de appelroosjes mee in.

  4. Leg de roosjes een paar cm van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Of leg ze in een ingevette muffinvorm. Zet 25 minuten in de oven.