
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bladerdeeg Bladerdeeg | 2 vellen vel | |
Appels Appel | 3 | |
Abrikozenconfituur Abrikozenconfituur | 3 el el | |
Suiker Suiker | 1 el el | |
Eieren Ei | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAppelroosjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de appels door, verwijder het steeltje en snij het klokhuis weg. Schaaf met een mandoline dunne plakjes van de appelhelften.
- Rol het bladerdeeg uit tot vierkanten van 20 X 20 cm. Snij het bladerdeeg in 5 lange stroken van 4 cm breed. Bestrijk elke strook met wat abrikozenconfituur. Leg enkele appelschijfjes dakpansgewijs bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken. Bestrooi ze met wat suiker. Rol het deeg voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.
- Splits het ei en kluts de dooier los. Strijk er de appelroosjes mee in.
- Leg de roosjes een paar cm van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Of leg ze in een ingevette muffinvorm. Zet 25 minuten in de oven.