De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Appelroosjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg2 vellen vel
Appels Appel3
Abrikozenconfituur Abrikozenconfituur3 el el
Suiker Suiker1 el el
Eieren Ei1

Appelroosjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de appels door, verwijder het steeltje en snij het klokhuis weg. Schaaf met een mandoline dunne plakjes van de appelhelften.
  2. Rol het bladerdeeg uit tot vierkanten van 20 X 20 cm. Snij het bladerdeeg in 5 lange stroken van 4 cm breed. Bestrijk elke strook met wat abrikozenconfituur. Leg enkele appelschijfjes dakpansgewijs bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken. Bestrooi ze met wat suiker. Rol het deeg voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.
  3. Splits het ei en kluts de dooier los. Strijk er de appelroosjes mee in.
  4. Leg de roosjes een paar cm van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Of leg ze in een ingevette muffinvorm. Zet 25 minuten in de oven.