
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kant-en-klare Bretoense appeltaarten Kant-en-klare Bretoense appeltaart | 1 | |
Suiker
Suiker (klontjes) | 100 g g | |
Water Water | 50 ml ml | |
Kookroom Kookroom | 100 ml ml | |
Boter
Boter (gezouten) | 50 g g | |
Granny Smith-appels
Granny Smith-appel (in schijfjes) | 1 | |
Citroenen
Citroen (sap) | 0,5 | |
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAppeltaart met gezouten karamel en extra frisse appel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°C. Zet de Bretoense appeltaart in de oven en laat even opwarmen gedurende 8 minuten.
- Maak ondertussen de karamelsaus. Doe de suikerklontjes samen met 50 ml water in een kookpot met dikke bodem en laat 10 tot 15 minuten inkoken tot een goudbruine karamel.
- Haal de pan van het vuur en giet er al roerend de room bij. Laat een beetje afkoelen en roer er de boter door. Kruid met een snuifje zout. Zet even opzij.
- Snij de appel in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap tegen het verkleuren.
- Haal de taart uit de oven en schenk de gezouten karamel eroverheen. Schik tenslotte de appelschijfjes erbovenop.