De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Appeltaart met gezouten karamel en extra frisse appel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kant-en-klare Bretoense appeltaarten Kant-en-klare Bretoense appeltaart1
Suiker Suiker
(klontjes)
100 g g
Water Water50 ml ml
Kookroom Kookroom100 ml ml
Boter Boter
(gezouten)
50 g g
Granny Smith-appels Granny Smith-appel
(in schijfjes)
1
Citroenen Citroen
(sap)
0,5
Zout Zout

Appeltaart met gezouten karamel en extra frisse appel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(20)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C. Zet de Bretoense appeltaart in de oven en laat even opwarmen gedurende 8 minuten.
  2. Maak ondertussen de karamelsaus. Doe de suikerklontjes samen met 50 ml water in een kookpot met dikke bodem en laat 10 tot 15 minuten inkoken tot een goudbruine karamel.
  3. Haal de pan van het vuur en giet er al roerend de room bij. Laat een beetje afkoelen en roer er de boter door. Kruid met een snuifje zout. Zet even opzij.
  4. Snij de appel in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap tegen het verkleuren.
  5. Haal de taart uit de oven en schenk de gezouten karamel eroverheen. Schik tenslotte de appelschijfjes erbovenop.