Appeltaart met gezouten karamel en extra frisse appel

Appeltaart met gezouten karamel en extra frisse appel
MoeilijkheidMakkelijk
Koken35 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C. Zet de Bretoense appeltaart in de oven en laat even opwarmen gedurende 8 minuten.

  2. Maak ondertussen de karamelsaus. Doe de suikerklontjes samen met 50 ml water in een kookpot met dikke bodem en laat 10 tot 15 minuten inkoken tot een goudbruine karamel.

  3. Haal de pan van het vuur en giet er al roerend de room bij. Laat een beetje afkoelen en roer er de boter door. Kruid met een snuifje zout. Zet even opzij.

  4. Snij de appel in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap tegen het verkleuren.

  5. Haal de taart uit de oven en schenk de gezouten karamel eroverheen. Schik tenslotte de appelschijfjes erbovenop.