De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Aspergepizza met peterselieolie

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Witte asperges Witte asperge500 g g
Kookroom Kookroom150 ml ml
Eieren Ei4
Vellen pizzadeeg Vel pizzadeeg1
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
30 g g
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
(verse + extra takjes om af te werken)
2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de peterselieolie

Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Teentjes knoflook Teentje knoflook0,5
Olijfolie Olijfolie125 ml ml

Aspergepizza met peterselieolie

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(6)

Bereiding

  1. Maak de peterselieolie: Hak de peterselie grof en pel de knoflook. Doe samen met de olijfolie in een blender en mix fijn. Giet door een zeef en zet koel.
  2. Schil de asperges en verwijder het harde onderste stuk. Kruid met peper en zout en bak ze in hete olijfolie beetgaar. Bak de ui in olijfolie glazig.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de room met de eieren, de ui, de tijmblaadjes en de Parmigiano Reggiano los en kruid met peper en zout. Bekleed een bakvorm met het deeg. Schik er de asperges op en giet er het roommengsel over. Zet 30 minuten in de oven. Bedruppel de pizza net voor het serveren met de peterselieolie en werk af met de tijmtakjes.