
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Witte asperges Witte asperge | 500 g g | ||
Kookroom Kookroom | 150 ml ml | ||
Eieren Ei | 4 | ||
Vellen pizzadeeg Vel pizzadeeg | 1 | ||
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | ||
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspt) | 30 g g | ||
Tijmblaadjes
Tijmblaadjes (verse + extra takjes om af te werken) | 2 el el | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de peterselieolie
Peterselie Peterselie | 1 bosjes bosje | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 0,5 | ||
Olijfolie Olijfolie | 125 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listAspergepizza met peterselieolie
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak de peterselieolie: Hak de peterselie grof en pel de knoflook. Doe samen met de olijfolie in een blender en mix fijn. Giet door een zeef en zet koel.
- Schil de asperges en verwijder het harde onderste stuk. Kruid met peper en zout en bak ze in hete olijfolie beetgaar. Bak de ui in olijfolie glazig.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de room met de eieren, de ui, de tijmblaadjes en de Parmigiano Reggiano los en kruid met peper en zout. Bekleed een bakvorm met het deeg. Schik er de asperges op en giet er het roommengsel over. Zet 30 minuten in de oven. Bedruppel de pizza net voor het serveren met de peterselieolie en werk af met de tijmtakjes.