Aspergepizza met peterselieolie

Aspergepizza met peterselieolie
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Maak de peterselieolie: Hak de peterselie grof en pel de knoflook. Doe samen met de olijfolie in een blender en mix fijn. Giet door een zeef en zet koel.

  2. Schil de asperges en verwijder het harde onderste stuk. Kruid met peper en zout en bak ze in hete olijfolie beetgaar. Bak de ui in olijfolie glazig.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de room met de eieren, de ui, de tijmblaadjes en de Parmigiano Reggiano los en kruid met peper en zout. Bekleed een bakvorm met het deeg. Schik er de asperges op en giet er het roommengsel over. Zet 30 minuten in de oven. Bedruppel de pizza net voor het serveren met de peterselieolie en werk af met de tijmtakjes.