
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Asperges Asperges | 1 kg kg | |
Gerookte zalm Gerookte zalm | 250 g g | |
Bladspinazie Bladspinazie | 450 g g | |
Eieren Ei | 4 | |
Boter Boter | 100 g g | |
Witte wijn Witte wijn | ||
Citroenen Citroen | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAsperges met gerookte zalm, spinazie en mousselinesaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de asperges en breek het laatste stukje af. Snijd ze allemaal op gelijke lengte.
- Klop de eierdooiers en een scheutje witte wijn schuimig op een klein vuurtje. Haal van het vuur wanneer je een mooie binding krijgt en laat er de boter in smelten. Blijf roeren tot je een mooie gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout en werk af met een beetje citroensap.
- Kook de asperges in een grote pot met een ruime hoeveelheid water, kruid voldoende met zout. Laat ongeveer 5 minuten koken. Controleer met het puntje van een mes of ze beetgaar zijn.
- Stoof ondertussen de spinazie in een klontje boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat uitlekken in een zeef.
- Schik de warme asperges op bord en leg er de spinazie en gerookte zalm op. Werk af met mousselinesaus.