De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Asperges met gerookte zalm, spinazie en mousselinesaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Asperges Asperges1 kg kg
Gerookte zalm Gerookte zalm250 g g
Bladspinazie Bladspinazie450 g g
Eieren Ei4
Boter Boter100 g g
Witte wijn Witte wijn
Citroenen Citroen1

Asperges met gerookte zalm, spinazie en mousselinesaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(9)

Bereiding

  1. Schil de asperges en breek het laatste stukje af. Snijd ze allemaal op gelijke lengte.
  2. Klop de eierdooiers en een scheutje witte wijn schuimig op een klein vuurtje. Haal van het vuur wanneer je een mooie binding krijgt en laat er de boter in smelten. Blijf roeren tot je een mooie gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout en werk af met een beetje citroensap.
  3. Kook de asperges in een grote pot met een ruime hoeveelheid water, kruid voldoende met zout. Laat ongeveer 5 minuten koken. Controleer met het puntje van een mes of ze beetgaar zijn.
  4. Stoof ondertussen de spinazie in een klontje boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat uitlekken in een zeef.
  5. Schik de warme asperges op bord en leg er de spinazie en gerookte zalm op. Werk af met mousselinesaus.