De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Asperges met tagliatelle, kabeljauw, pesto van groene kruiden en kerstomaat

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Asperges Asperges1 kg kg
Tagliatelle Tagliatelle500 g g
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet800 g g
Kruiden Kruiden
(verse)
Kerstomaten Kerstomaat
(4 stuks per persoon)
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Pijnboompitten Pijnboompitten1 el el
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas30 g g
Olijfolie Olijfolie50 ml ml
Yoghurt Yoghurt100 g g
Boter Boter20 g g
Basilicum Basilicum

Asperges met tagliatelle, kabeljauw, pesto van groene kruiden en kerstomaat

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(17)

Bereiding

  1. Schil de asperges, breek het laatste stukje af en snijd ze in schuine stukken. Kook ze beetgaar in gezouten water en koel af met koud water. Laat goed uitlekken.
  2. Doe een teentje look, de Parmigiano Reggiano en pijnboompitjes samen in de blender met yoghurt en een flinke scheut olijfolie. Mix fijn, voeg dan alle groene kruiden toe en mix nogmaals fijn.
  3. Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water, laat uitlekken en doe terug in de kookpot. Voeg de kruidenpesto en gekookte asperges toe en warm zachtjes op. Kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Gaar intussen de kabeljauw in de oven op 180 °C gedurende een 10-tal minuten. Leg de vis daarvoor in een ingeboterde ovenschotel, kruid met peper en zout en leg bovenop ook nog een klontje boter.
  5. Leg de kerstomaatjes ook in een ovenschotel en kruid met peper, zout en een beetje suiker. Besprenkel met olijfolie en laat ze garen in de oven op 180 °C tot ze poffen.
  6. Schik de tagliatelle met asperges in kommetjes, leg er de kabeljauw en tomaatjes bij en werk af met een takje basilicum.