
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Asperges Asperges | 1 kg kg | |
Tagliatelle Tagliatelle | 500 g g | |
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet | 800 g g | |
Kruiden
Kruiden (verse) | ||
Kerstomaten
Kerstomaat (4 stuks per persoon) | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Pijnboompitten Pijnboompitten | 1 el el | |
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 30 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 50 ml ml | |
Yoghurt Yoghurt | 100 g g | |
Boter Boter | 20 g g | |
Basilicum Basilicum |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAsperges met tagliatelle, kabeljauw, pesto van groene kruiden en kerstomaat
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de asperges, breek het laatste stukje af en snijd ze in schuine stukken. Kook ze beetgaar in gezouten water en koel af met koud water. Laat goed uitlekken.
- Doe een teentje look, de Parmigiano Reggiano en pijnboompitjes samen in de blender met yoghurt en een flinke scheut olijfolie. Mix fijn, voeg dan alle groene kruiden toe en mix nogmaals fijn.
- Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water, laat uitlekken en doe terug in de kookpot. Voeg de kruidenpesto en gekookte asperges toe en warm zachtjes op. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Gaar intussen de kabeljauw in de oven op 180 °C gedurende een 10-tal minuten. Leg de vis daarvoor in een ingeboterde ovenschotel, kruid met peper en zout en leg bovenop ook nog een klontje boter.
- Leg de kerstomaatjes ook in een ovenschotel en kruid met peper, zout en een beetje suiker. Besprenkel met olijfolie en laat ze garen in de oven op 180 °C tot ze poffen.
- Schik de tagliatelle met asperges in kommetjes, leg er de kabeljauw en tomaatjes bij en werk af met een takje basilicum.