Asperges met tagliatelle, kabeljauw, pesto van groene kruiden en kerstomaat

Asperges met tagliatelle, kabeljauw, pesto van groene kruiden en kerstomaat
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Schil de asperges, breek het laatste stukje af en snijd ze in schuine stukken. Kook ze beetgaar in gezouten water en koel af met koud water. Laat goed uitlekken.

  2. Doe een teentje look, de Parmigiano Reggiano en pijnboompitjes samen in de blender met yoghurt en een flinke scheut olijfolie. Mix fijn, voeg dan alle groene kruiden toe en mix nogmaals fijn.

  3. Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water, laat uitlekken en doe terug in de kookpot. Voeg de kruidenpesto en gekookte asperges toe en warm zachtjes op. Kruid naar smaak met peper en zout.

  4. Gaar intussen de kabeljauw in de oven op 180 °C gedurende een 10-tal minuten. Leg de vis daarvoor in een ingeboterde ovenschotel, kruid met peper en zout en leg bovenop ook nog een klontje boter.

  5. Leg de kerstomaatjes ook in een ovenschotel en kruid met peper, zout en een beetje suiker. Besprenkel met olijfolie en laat ze garen in de oven op 180 °C tot ze poffen.

  6. Schik de tagliatelle met asperges in kommetjes, leg er de kabeljauw en tomaatjes bij en werk af met een takje basilicum.