Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Witte asperges Witte asperge | 1 kg kg | |
Water Water | 2 l l | |
Groentebouillon Groentebouillon | 4 blokjes blokje | |
Eieren Ei | 4 | |
Uien Ui | 2 | |
Boter Boter | ||
Bieslook Bieslook | 10 g g | |
Kookroom Kookroom | 100 ml ml | |
Grijze garnalen Grijze garnalen | 200 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAspergesoep met ei en garnalen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de asperges en breek het houterige uiteinde van elke asperge af.
- Vul een grote kookpot met het water en voeg de bouillonblokjes, de aspergeschillen en uiteindes toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Kook de eieren in een andere kookpot in 10 minuten hard.
- Versnipper de uien en snijd de asperges fijn. Houd de aspergepunten apart.
- Verwarm een klontje boter in een grote kookpot en stoof de ui 2 minuten aan. Voeg de aspergestukjes (behalve de topjes) toe en stoof 2 minuten verder.
- Zeef de bouillon en voeg toe aan de groenten. Laat 20 minuten zachtjes koken.
- Blancheer ondertussen de aspergepunten 2 à 3 minuten in kokend water, of tot ze beetgaar zijn.
- Pel de eieren en prak met een vork grof. Versnipper de bieslook.
- Mix de soep en voeg de room toe. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Schep de soep in kommen en werk af met de bieslook, de aspergepunten, het geprakt ei en de garnalen