De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Aspergetaart met ricotta en ham

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Groene asperges Groene asperge150 g g
Witte asperges Witte asperge150 g g
Vellen kruimeldeeg Vel kruimeldeeg2
Eieren Ei1
Ricotta Ricotta250 g g
Rauwe ham Rauwe ham100 g g
Kookroom Kookroom50 ml ml
Melk Melk50 ml ml
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
(fijngesneden)
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Aspergetaart met ricotta en ham

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol beide stukken kruimeldeeg uit tot 1 grote lap van 5 mm dik en bekleed er een bakvorm van 20 op 30cm mee. Bedek het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen of ongekookte rijst. Zet 10 minuten in de oven. Verwijder debakbonen en papier en zet nog eens 5 minuten in de oven. Laat iets afkoelen.
  2. Maak de asperges schoon. Klop het ei met de ricotta, room en melk los. Voeg het basilicum toe en kruid met peper en zout.
  3. Leg de ham op de taartbodem. Schep er het ricottamengsel op en strijk mooi uit. Verdeel er de asperges over en zet de taartnog eens 25 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de bieslook.