Aspergetaart met ricotta en ham

Aspergetaart met ricotta en ham

MoeilijkheidMakkelijk
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol beide stukken kruimeldeeg uit tot 1 grote lap van 5 mm dik en bekleed er een bakvorm van 20 op 30cm mee. Bedek het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen of ongekookte rijst. Zet 10 minuten in de oven. Verwijder debakbonen en papier en zet nog eens 5 minuten in de oven. Laat iets afkoelen.
  2. Maak de asperges schoon. Klop het ei met de ricotta, room en melk los. Voeg het basilicum toe en kruid met peper en zout.
  3. Leg de ham op de taartbodem. Schep er het ricottamengsel op en strijk mooi uit. Verdeel er de asperges over en zet de taartnog eens 25 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de bieslook.

Gerelateerde recepten