Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Groene asperges Groene asperge | 150 g g | |
Witte asperges Witte asperge | 150 g g | |
Vellen kruimeldeeg Vel kruimeldeeg | 2 | |
Eieren Ei | 1 | |
Ricotta Ricotta | 250 g g | |
Rauwe ham Rauwe ham | 100 g g | |
Kookroom Kookroom | 50 ml ml | |
Melk Melk | 50 ml ml | |
Basilicumblaadjes
Basilicumblaadje (fijngesneden) | ||
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAspergetaart met ricotta en ham
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Rol beide stukken kruimeldeeg uit tot 1 grote lap van 5 mm dik en bekleed er een bakvorm van 20 op 30cm mee. Bedek het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen of ongekookte rijst. Zet 10 minuten in de oven. Verwijder debakbonen en papier en zet nog eens 5 minuten in de oven. Laat iets afkoelen.
- Maak de asperges schoon. Klop het ei met de ricotta, room en melk los. Voeg het basilicum toe en kruid met peper en zout.
- Leg de ham op de taartbodem. Schep er het ricottamengsel op en strijk mooi uit. Verdeel er de asperges over en zet de taartnog eens 25 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de bieslook.