
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 500 g g | |
Aubergines Aubergine | 2 | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Gele paprika's
Gele paprika (in blokjes) | 2 | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 2 el el | |
Mozzarella Mozzarella | 125 g g | |
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | 3 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | 16 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAubergine-gehakttorentjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de aubergine in dikke plakken, bestrooi ze met zout en laat 20 minuten 'ontvochten'. Bestrijk ze met wat olijfolie en grill ze langs beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met peper en een beetje zout.
- Fruit de ui glazig in de overige olijfolie. Schep er de tomatenpuree bij en bak even mee. Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe er de paprikablokjes bij en kruid met cayennepeper, peper en zout. Laat enkele minuten stoven.
- Maak een torentje van plakjes aubergine, plakjes mozzarella en het gehaktmengsel. Zet 15 minuten in de oven. Garneer met basilicumblaadjes.