Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kippengehakt Kippengehakt | 250 g g | |
Aubergines Aubergine | 1 | |
Eieren Ei | 1 | |
Paneermeel Paneermeel | 50 g g | |
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | 1 bosjes bosje | |
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspte) | 40 g g |
Voor de saus:
Rode uien
Rode ui (kleine, gesnipperd) | 1 | |
Mosterd Mosterd | 1 el el | |
Ketchup Ketchup | 120 ml ml | |
Honing Honing | 1 el el | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 100 ml ml | |
Olijfolie Olijfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAubergine-kippenballetjes met ketchupsaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de aubergine in kleine blokjes en bak ze gaar in hete olijfolie. Kruid met peper en zout en laat wat afkoelen. Hak het basilicum fijn en meng, samen met het ei, paneermeel en Parmezaanse kaas onder het kippengehakt. Meng er nu ook de afgekoelde aubergine onder en kruid met peper en zout. Rol met vochtige handen balletjes vanhet gehaktmengsel en zet 15 minuten in de koelkast.
- Bak ondertussen de rode ui in olie glazig. Voeg de mosterd, ketchup, honing en kippenbouillon toe en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
- Bak de balletjes in hete olijfolie goudbruin en gaar. Serveer ze samen met het zoete sausje.