De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Aubergine-kippenballetjes met ketchupsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kippengehakt Kippengehakt250 g g
Aubergines Aubergine1
Eieren Ei1
Paneermeel Paneermeel50 g g
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje1 bosjes bosje
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspte)
40 g g

Voor de saus:

Rode uien Rode ui
(kleine, gesnipperd)
1
Mosterd Mosterd1 el el
Ketchup Ketchup120 ml ml
Honing Honing1 el el
Kippenbouillon Kippenbouillon100 ml ml
Olijfolie Olijfolie

Aubergine-kippenballetjes met ketchupsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(119)

Bereiding

  1. Snij de aubergine in kleine blokjes en bak ze gaar in hete olijfolie. Kruid met peper en zout en laat wat afkoelen. Hak het basilicum fijn en meng, samen met het ei, paneermeel en Parmezaanse kaas onder het kippengehakt. Meng er nu ook de afgekoelde aubergine onder en kruid met peper en zout. Rol met vochtige handen balletjes vanhet gehaktmengsel en zet 15 minuten in de koelkast.
  2. Bak ondertussen de rode ui in olie glazig. Voeg de mosterd, ketchup, honing en kippenbouillon toe en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
  3. Bak de balletjes in hete olijfolie goudbruin en gaar. Serveer ze samen met het zoete sausje.