De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Aubergines met granaatappel en yoghurt

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aubergines Aubergine2
bruin brood bruin brood2 sneetjes sneetje
Bloemkolen Bloemkool0,2
Olijfolie Olijfolie2 - 3 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Lente-uitjes Lente-ui2
Rode uien Rode ui0,5
Yoghurt Yoghurt5 el el
Granaatappels Granaatappel1
Pijnboompitten Pijnboompitten50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Aubergines met granaatappel en yoghurt

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(5)

Bereiding

  1. Snij de aubergines in de lengte in plakjes van 1/2 cm dik. Kruid licht met zout en laat 1 uur trekken.
  2. Snij intussen het bruin brood in blokjes en hak de bloemkool fijn. Bak beide krokant in olijfolie met de knoflook. Kruid met peper en zout.
  3. Snipper de lente-uien en rode ui. Spoel de aubergines onder koud stromend water en dep droog. Grill de aubergines op een hoog vuur. Kruid de yoghurt met peper en zout. Haal de pitjes uit de granaatappel.
  4. Schik de gegrilde aubergines op borden en verdeel er het krokante brood-bloemkoolmengsel, de gesnipperde rode ui en lente-ui, de granaatappelpitten en pijnboompitten over. Serveer.

ONZE WIJNTIP: Syrah Pays d'Oc, 2015