Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aubergines Aubergine | 3 | |
Tomaten
Tomaat (groot formaat) | 4 | |
Sjalotten Sjalot | 2 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Witte wijn Witte wijn | 10 cl cl | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 2 tl tl | |
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | ||
Basilicum Basilicum | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAubergineschotel à la parmigiana
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn en laat ze zachtjes stoven in een beetje olijfolie gedurende 5 à 10 minuten. Roer los met de witte wijn.
- Voeg de tomaten toe, samen met de basilicum en de honing. Breng op smaak met peper en zout en cayennepeper. Laat gedurende 10 minuten pruttelen. Mix glad.
- Snij de aubergines in plakken en bak ze in olijfolie. Bestrooi ze met wat zout. Giet de saus over de gebakken aubergines en werk af met geraspte grana padano.
TIP: Dit gerechtje is zowel warm, lauw als koud lekker.
Recept geïnspireerd doorSophie, Tomato Lover, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!