De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Aubergineschotel à la parmigiana

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aubergines Aubergine3
Tomaten Tomaat
(groot formaat)
4
Sjalotten Sjalot2
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Witte wijn Witte wijn10 cl cl
Vloeibare honing Vloeibare honing2 tl tl
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
Basilicum Basilicum
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Aubergineschotel à la parmigiana

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(5)

Bereiding

  1. Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn en laat ze zachtjes stoven in een beetje olijfolie gedurende 5 à 10 minuten. Roer los met de witte wijn.
  2. Voeg de tomaten toe, samen met de basilicum en de honing. Breng op smaak met peper en zout en cayennepeper. Laat gedurende 10 minuten pruttelen. Mix glad.
  3. Snij de aubergines in plakken en bak ze in olijfolie. Bestrooi ze met wat zout. Giet de saus over de gebakken aubergines en werk af met geraspte grana padano.

TIP: Dit gerechtje is zowel warm, lauw als koud lekker.

Recept geïnspireerd doorSophie, Tomato Lover, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!