
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aubergines Aubergine | 2 | |
Erwten Erwten | 200 g g | |
Avocado's Avocado | 1 | |
Koriander Koriander | bosjes bosje | |
Citroensap Citroensap | 2 el el | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 1 | |
Kikkererwten Kikkererwten | 100 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | ||
Granaatappelpitten Granaatappelpitten | 30 g g | |
Grissini Grissini | 100 g g | |
Bruschettabrood Bruschettabrood | 100 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBaba ganoush + erwten-avocadohummus met mini-grissini en bruschette (2 dips)
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aubergines rondom in met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 1 uur in de oven.
- Blancheer de erwten 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en doe in een blender. Voeg de erwten toe, de helft van de koriander en 1 el citroensap. Kruid met peper en zout, en mix glad. Schep in een kommetje en werk af met de resterende koriander en de lente-ui.
- Snij de aubergines in de lengte open en laat ze even uitlekken. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil en doe dat in een blender. Voeg de kikkererwten, de look, de rest van het citroensap en een scheutje olijfolie toe. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout, en mix glad. Schep in een kommetje en werk af met wat olijfolie, sesamzaadjes en de granaatappelpitjes.
- Serveer de dips met de grissini en de bruschette.