De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Baba ganoush + erwten-avocadohummus met mini-grissini en bruschette (2 dips)

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aubergines Aubergine2
Erwten Erwten200 g g
Avocado's Avocado1
Koriander Koriander bosjes bosje
Citroensap Citroensap2 el el
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
1
Kikkererwten Kikkererwten100 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Paprikapoeder Paprikapoeder
Granaatappelpitten Granaatappelpitten30 g g
Grissini Grissini100 g g
Bruschettabrood Bruschettabrood100 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Baba ganoush + erwten-avocadohummus met mini-grissini en bruschette (2 dips)

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(38)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aubergines rondom in met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 1 uur in de oven.
  2. Blancheer de erwten 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en doe in een blender. Voeg de erwten toe, de helft van de koriander en 1 el citroensap. Kruid met peper en zout, en mix glad. Schep in een kommetje en werk af met de resterende koriander en de lente-ui.
  3. Snij de aubergines in de lengte open en laat ze even uitlekken. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil en doe dat in een blender. Voeg de kikkererwten, de look, de rest van het citroensap en een scheutje olijfolie toe. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout, en mix glad. Schep in een kommetje en werk af met wat olijfolie, sesamzaadjes en de granaatappelpitjes.
  4. Serveer de dips met de grissini en de bruschette.