De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bagel met aubergine

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aubergines Aubergine
(in sneetjes)
1
Tarwebloem Tarwebloem80 g g
Arachideolie Arachideolie150 ml ml
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
250 g g
Eieren Ei4
Boter Boter50 g g
Gemengde sla Gemengde sla
Mayonaise Mayonaise3 el el
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Kappertjes Kappertjes1 el el
Sesam bagels Sesam bagel4
Peper Peper
Zout Zout

Bagel met aubergine

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(5)

Bereiding

  1. Haal de aubergineplakken door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Smelt de helft van de boter in een pan en bak het spek krokant. Schep uit de pan.
  3. Verhit de rest van de boter en bak van de eieren spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
  4. Maak een saus van de mayonaise, sjalot en kappertjes.
  5. Verwarm de bagels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Beleg elke bagel met wat gemengde sla, een lepel van de saus, een plakje aubergine, twee reepjes spek en een spiegelei.

TIP: Ook lekker met wat geraspte cheddar kaas erover.