
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aubergines
Aubergine (in sneetjes) | 1 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 80 g g | |
Arachideolie Arachideolie | 150 ml ml | |
Gerookt spek
Gerookt spek (ontbijtspek) | 250 g g | |
Eieren Ei | 4 | |
Boter Boter | 50 g g | |
Gemengde sla Gemengde sla | ||
Mayonaise Mayonaise | 3 el el | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | |
Kappertjes Kappertjes | 1 el el | |
Sesam bagels Sesam bagel | 4 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBagel met aubergine
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Haal de aubergineplakken door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Smelt de helft van de boter in een pan en bak het spek krokant. Schep uit de pan.
- Verhit de rest van de boter en bak van de eieren spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
- Maak een saus van de mayonaise, sjalot en kappertjes.
- Verwarm de bagels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Beleg elke bagel met wat gemengde sla, een lepel van de saus, een plakje aubergine, twee reepjes spek en een spiegelei.
TIP: Ook lekker met wat geraspte cheddar kaas erover.