Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter Boter | 50 g g | |
Amandelnoten Amandelnoot | 100 g g | |
Walnoten Walnoten | 100 g g | |
Honing Honing | 75 ml ml | |
Sinaasappels
Sinaasappel (geraspt) | 1 | |
Zout Zout | ||
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel |
Voor de siroop
Honing Honing | 30 ml ml | |
Sinaasappelsap Sinaasappelsap | 100 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBaklava koekjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hak de noten fijn en meng ze met de honing, de sinaasappelzeste en een snufje zout.
- Smelt de boter. Ontrol de bladerdeeg, bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met het notenmengsel.
- Rol het bladerdeeg voorzichtig op tot een grote sigaar. Snijd vervolgens in plakjes van ongeveer 1 cm.
- Leg de plakjes voorzichtig op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in ongeveer 15 à 20 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn.
- Maak ondertussen de siroop door het sinaasappelsap en de honing op een matig vuur aan de kook te brengen. Laat enkele minuten indikken.
- Leg de warme koekjes op een groot bord en besprenkel met de siroop.