Baklava koekjes

Baklava koekjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken25 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Hak de noten fijn en meng ze met de honing, de sinaasappelzeste en een snufje zout.

  3. Smelt de boter. Ontrol de bladerdeeg, bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met het notenmengsel.

  4. Rol het bladerdeeg voorzichtig op tot een grote sigaar. Snijd vervolgens in plakjes van ongeveer 1 cm.

  5. Leg de plakjes voorzichtig op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in ongeveer 15 à 20 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn.

  6. Maak ondertussen de siroop door het sinaasappelsap en de honing op een matig vuur aan de kook te brengen. Laat enkele minuten indikken.

  7. Leg de warme koekjes op een groot bord en besprenkel met de siroop.