De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Baklava koekjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boter Boter50 g g
Amandelnoten Amandelnoot100 g g
Walnoten Walnoten100 g g
Honing Honing75 ml ml
Sinaasappels Sinaasappel
(geraspt)
1
Zout Zout
Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel

Voor de siroop

Honing Honing30 ml ml
Sinaasappelsap Sinaasappelsap100 ml ml

Baklava koekjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(14)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak de noten fijn en meng ze met de honing, de sinaasappelzeste en een snufje zout.
  3. Smelt de boter. Ontrol de bladerdeeg, bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met het notenmengsel.
  4. Rol het bladerdeeg voorzichtig op tot een grote sigaar. Snijd vervolgens in plakjes van ongeveer 1 cm.
  5. Leg de plakjes voorzichtig op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in ongeveer 15 à 20 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn.
  6. Maak ondertussen de siroop door het sinaasappelsap en de honing op een matig vuur aan de kook te brengen. Laat enkele minuten indikken.
  7. Leg de warme koekjes op een groot bord en besprenkel met de siroop.