
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter Boter | 50 g g | ||
Amandelnoten Amandelnoot | 100 g g | ||
Walnoten Walnoten | 100 g g | ||
Honing Honing | 75 ml ml | ||
Sinaasappels
Sinaasappel (geraspt) | 1 | ||
Zout Zout | |||
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel |
Voor de siroop
Honing Honing | 30 ml ml | ||
Sinaasappelsap Sinaasappelsap | 100 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBaklava koekjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hak de noten fijn en meng ze met de honing, de sinaasappelzeste en een snufje zout.
- Smelt de boter. Ontrol de bladerdeeg, bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met het notenmengsel.
- Rol het bladerdeeg voorzichtig op tot een grote sigaar. Snijd vervolgens in plakjes van ongeveer 1 cm.
- Leg de plakjes voorzichtig op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in ongeveer 15 à 20 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn.
- Maak ondertussen de siroop door het sinaasappelsap en de honing op een matig vuur aan de kook te brengen. Laat enkele minuten indikken.
- Leg de warme koekjes op een groot bord en besprenkel met de siroop.