
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter Boter | 200 g g | |
Suiker Suiker | 200 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 200 g g | |
Eieren Ei | 4 | |
Bananen
Banaan (in stukjes gesneden) | 2 | |
Bakpoeder Bakpoeder | 15 g g | |
Pure chocolade
Pure chocolade (gehakt) | 200 g g | |
Citroenen
Citroen (geraspt) | 1 |
Voor de mascarponecrème
Verse room (35% vet)
Verse room (35% vet) (licht opgeklopt) | 1 dl dl | |
Mascarpone Mascarpone | 100 g g | |
Melkchocolade
Melkchocolade (geraspt) | 50 g g | |
Muntblaadjes
Muntblaadje (fijngehakt) | 5 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBananencake met chocolade
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Warm de oven voor op 170°C.
- Maak het beslag:Smelt de boter. Klop eieren en suiker tot een luchtig mengsel en meng er de afgekoelde boter onder. Meng de bloem en het bakpoeder met de chocolade en spatel onder het eibeslag. Meng er de bananen en de zeste van citroen onder.
- Beboter en bebloem een cakevorm en vul met het beslag. Bak gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng de licht opgeklopte room met de mascarpone, de chocoladeschilfers en de gehakte munt.
- Serveer sneetjes bananencake en werk af met de mascarponecrème.