De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bananencake met chocolade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boter Boter200 g g
Suiker Suiker200 g g
Tarwebloem Tarwebloem200 g g
Eieren Ei4
Bananen Banaan
(in stukjes gesneden)
2
Bakpoeder Bakpoeder15 g g
Pure chocolade Pure chocolade
(gehakt)
200 g g
Citroenen Citroen
(geraspt)
1

Voor de mascarponecrème

Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)
(licht opgeklopt)
1 dl dl
Mascarpone Mascarpone100 g g
Melkchocolade Melkchocolade
(geraspt)
50 g g
Muntblaadjes Muntblaadje
(fijngehakt)
5 g g

Bananencake met chocolade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(4)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 170°C.
  2. Maak het beslag:Smelt de boter. Klop eieren en suiker tot een luchtig mengsel en meng er de afgekoelde boter onder. Meng de bloem en het bakpoeder met de chocolade en spatel onder het eibeslag. Meng er de bananen en de zeste van citroen onder.
  3. Beboter en bebloem een cakevorm en vul met het beslag. Bak gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Meng de licht opgeklopte room met de mascarpone, de chocoladeschilfers en de gehakte munt.
  5. Serveer sneetjes bananencake en werk af met de mascarponecrème.