De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bananencake met sinaas-mascarponeroom

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bananen Banaan3
Eieren Ei3
Boter Boter
(op kamertemperatuur )
125 g g
Zelfrijzend bakmeel Zelfrijzend bakmeel200 g g
Bakpoeder Bakpoeder10 g g
Suiker Suiker125 g g
Citroensap Citroensap2 el el
Mascarpone Mascarpone150 g g
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)75 ml ml
Sinaasappels Sinaasappel
(sap en geraspte schil + enkele sinaasappelplakjes )
0,5
Gedroogde vruchten en noten naar keuze Gedroogde vruchten en noten naar keuze100 g g
Pistachenoten Pistachenoot
(fijngehakt )
30 g g
Vloeibare honing Vloeibare honing1 el el

Bananencake met sinaas-mascarponeroom

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(14)

Bereiding

  1. Prak de bananen met een vork. Klop de boter met de suiker romig. Splits de eieren. Meng de eidooiers onder het botermengsel. Klop de eiwitten tot sneeuw.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder en zeef dit boven de kommet het botermengsel. Meng goed. Pureer de bananen met het citroensap.Roer door het beslag.Schep er voorzichtig de geklopte eiwitten door. Roer er tot slot de gedroogde vruchten en noten onder.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een cakevorm en bestuif met bloem. Giet het beslag in de vorm en bak het bananenbrood 45 minuten in de oven.Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
  4. Klop de slagroom stijf. Meng de honing, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp onder de mascarpone. Roer er de slagroom onder.
  5. Besmeer de cake met de mascarponeroom en bestrooi met de pistachenoten. Leg er nog enkele plakjes sinaasappel op.