De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Barbecue-tapas

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

BBQ patatjes met pit:

Aardappelen Aardappel4
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
4
Paprikapoeder Paprikapoeder1 el el
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden1 tl tl
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Zure room Zure room100 ml ml
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gegrilde aspergespiesjes met spek en tijm:

Groene asperges Groene asperge8
Gerookt spek Gerookt spek
( in de lengte gehalveerd)
6 sneetjes sneetje
Tijm Tijm bosjes bosje
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Honing Honing2 el el
Hot & spicy kruiden Hot & spicy kruiden1 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Barbecue-tapas

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(20)

Bereiding

BBQ patatjes

  1. Was de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Schep ze om met een scheut olijfolie, het paprikapoeder, garam masala en peterselie en kruid met peper en zout. Laat 30 minuten marineren.
  2. Grill de plakjes aardappelen goudbruin en gaar op de barbecue of in de grillpan. Bestrooi na het grillen met cayennepeper. Serveer de pittige patatjes met wat zure room. Bestrooi met de lente-ui.

Asperges

  1. Snijd het harde onderste stuk van de asperges weg. Snijd ze in stukken van 3 cm. Pers de look en giet er een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Leg de stukjes asperge in de lookolie en laat 30 minuten marineren.
  2. Neem telkens 2 aspergestukken, leg er een takje tijm op en rol er een gehalveerd stukje spek rond. Zet vast met een houten prikker. Maak zo ongeveer 12 hapjes. Besmeer ze rondom met wat honing.
  3. Grill de asperges in 15 minuten goudbruin op de barbecue of grillpan. Keer ze regelmatig om. Bestrooi voor het serveren met wat chili piment.