
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
BBQ patatjes met pit:
Aardappelen Aardappel | 4 | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 4 | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 el el | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | |
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 1 tl tl | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Zure room Zure room | 100 ml ml | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Gegrilde aspergespiesjes met spek en tijm:
Groene asperges Groene asperge | 8 | |
Gerookt spek
Gerookt spek ( in de lengte gehalveerd) | 6 sneetjes sneetje | |
Tijm Tijm | bosjes bosje | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Honing Honing | 2 el el | |
Hot & spicy kruiden Hot & spicy kruiden | 1 tl tl | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBarbecue-tapas
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
BBQ patatjes
- Was de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Schep ze om met een scheut olijfolie, het paprikapoeder, garam masala en peterselie en kruid met peper en zout. Laat 30 minuten marineren.
- Grill de plakjes aardappelen goudbruin en gaar op de barbecue of in de grillpan. Bestrooi na het grillen met cayennepeper. Serveer de pittige patatjes met wat zure room. Bestrooi met de lente-ui.
Asperges
- Snijd het harde onderste stuk van de asperges weg. Snijd ze in stukken van 3 cm. Pers de look en giet er een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Leg de stukjes asperge in de lookolie en laat 30 minuten marineren.
- Neem telkens 2 aspergestukken, leg er een takje tijm op en rol er een gehalveerd stukje spek rond. Zet vast met een houten prikker. Maak zo ongeveer 12 hapjes. Besmeer ze rondom met wat honing.
- Grill de asperges in 15 minuten goudbruin op de barbecue of grillpan. Keer ze regelmatig om. Bestrooi voor het serveren met wat chili piment.