Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rugribben Rugrib | 800 g g | |
Sjalotten
Sjalot (in ringen) | 2 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Groentebouillon Groentebouillon | 0,5 blokjes blokje | |
Bruine Archivist Bruine Archivist | 330 ml ml |
Voor de salade:
Ananassen Ananas | 0,5 | |
Groene paprika's Groene paprika | 1 | |
Koriander Koriander | 1 bosjes bosje | |
Rijst Rijst | 150 g g | |
Rode uien Rode ui | 1 | |
Limoenen
Limoen (sap) | 1 | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBierribben uit de oven met exotische salade
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C. Bak de ribben rondom bruin in hete boter. Leg ze daarna in een ovenschaal.
Voeg het bier, de sjalotringen, de gepelde knoflook en het bouillonblokje toe en zet 40 à 45 minuten in de oven. - Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking. Snij het vruchtvlees van de ananas en de paprika in blokjes. Snipper de rode ui en hak de koriander fijn.
- Giet de rijst af en laat wat afkoelen. Meng er daarna de ananas- en paprikablokjes, de rode ui, de koriander en een scheutje olijfolie onder. Breng op smaak met het sap vande limoen, cayennepeper en zout. Serveer bij de ribbetjes.