De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bierribben uit de oven met exotische salade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rugribben Rugrib800 g g
Sjalotten Sjalot
(in ringen)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Groentebouillon Groentebouillon0,5 blokjes blokje
Bruine Archivist Bruine Archivist330 ml ml

Voor de salade:

Ananassen Ananas0,5
Groene paprika's Groene paprika1
Koriander Koriander1 bosjes bosje
Rijst Rijst150 g g
Rode uien Rode ui1
Limoenen Limoen
(sap)
1
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper

Bierribben uit de oven met exotische salade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

55 min.
(90)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Bak de ribben rondom bruin in hete boter. Leg ze daarna in een ovenschaal.
    Voeg het bier, de sjalotringen, de gepelde knoflook en het bouillonblokje toe en zet 40 à 45 minuten in de oven.
  2. Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking. Snij het vruchtvlees van de ananas en de paprika in blokjes. Snipper de rode ui en hak de koriander fijn.
  3. Giet de rijst af en laat wat afkoelen. Meng er daarna de ananas- en paprikablokjes, de rode ui, de koriander en een scheutje olijfolie onder. Breng op smaak met het sap vande limoen, cayennepeper en zout. Serveer bij de ribbetjes.