De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Biryani met kipbrochetten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kippenbrochettes Kippenbrochettes4
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Gember Gember
(geraspt)
2 cm cm
Sperziebonen Sperziebonen500 g g
Koriander Koriander1 bosjes bosje
Currypoeder Currypoeder2 el el
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden1 tl tl
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Tomatenpuree Tomatenpuree50 g g
Rijst Rijst
(jasmijnrijst of basmati)
250 g g
Rozijnen Rozijnen50 g g
Yoghurt Yoghurt
(volle)
100 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Biryani met kipbrochetten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(140)

Bereiding

  1. Maak de boontjes schoon en halveer ze. Bak de ui in olijfolie glazig.Voeg de gember, het currypoeder, garam masala, peper en zout toe en roerbak 2 minuten. Roer er de tomatenpuree onder en laat 2 minuten verder garen. Voeg de rijst toe en roer om. Los het bouillonblokje op in 600 ml heet water en giet bij de rijst. Breng aan de kook, voeg de boontjes en rozijnen toe en laat afgedekt 10 à 12 minuten op een laag vuur garen.
  2. Kruid de kipbrochetten eventueel met extra curry en bak ze goudbruin en gaar in olie.
    Verdeel de Biryani rijst en de brochetten over de borden, werk af met de koriander en serveer met de yoghurt.