
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kippenbrochettes Kippenbrochettes | 4 | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Gember
Gember (geraspt) | 2 cm cm | |
Sperziebonen Sperziebonen | 500 g g | |
Koriander Koriander | 1 bosjes bosje | |
Currypoeder Currypoeder | 2 el el | |
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 1 tl tl | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 blokjes blokje | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 50 g g | |
Rijst
Rijst (jasmijnrijst of basmati) | 250 g g | |
Rozijnen Rozijnen | 50 g g | |
Yoghurt
Yoghurt (volle) | 100 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBiryani met kipbrochettes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak de boontjes schoon en halveer ze. Bak de ui in olijfolie glazig.Voeg de gember, het currypoeder, garam masala, peper en zout toe en roerbak 2 minuten. Roer er de tomatenpuree onder en laat 2 minuten verder garen. Voeg de rijst toe en roer om. Los het bouillonblokje op in 600 ml heet water en giet bij de rijst. Breng aan de kook, voeg de boontjes en rozijnen toe en laat afgedekt 10 à 12 minuten op een laag vuur garen.
- Kruid de kipbrochetten eventueel met extra curry en bak ze goudbruin en gaar in olie.
Verdeel de Biryani rijst en de brochetten over de borden, werk af met de koriander en serveer met de yoghurt.