De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Biscuit met mascarponecrème meringue en koekjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de biscuit:

Eieren Ei6
Suiker Suiker200 g g
Zelfrijzend bakmeel Zelfrijzend bakmeel200 g g
Boter Boter

Voor de vulling:

Roomkaas Roomkaas200 g g
Mascarpone Mascarpone200 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker24 g g
Poedersuiker Poedersuiker100 g g
Citroenen Citroen
(sap)
1

Voor de meringue:

Eiwitten Eiwit4
Suiker Suiker125 g g
Poedersuiker Poedersuiker
(gezeefd)
125 g g

Voor de koekjes:

Tarwebloem Tarwebloem300 g g
Bakpoeder Bakpoeder2 tl tl
Boter Boter
(koud, in blokjes)
150
Suiker Suiker100 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker12 g g
Eieren Ei1
Cacaopoeder Cacaopoeder4 el el
Poedersuiker Poedersuiker100 g g

Biscuit met mascarponecrème meringue en koekjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:00 u.
(13)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Beboter en bebloem 3 springvormen van16 centimeter diameter.Mix voor de biscuit de eieren en de suiker in 10 minutentot een schuimige massa.Zeef de bloem en spatel onder het eimengsel. Verdeel het deeg over de springvormen en bak 25 minuten in de oven. Laat even afkoelen, haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  2. Meng voor de koekjes de bloem met het bakpoeder, de boter, de suiker en de vanillesuiker, het ei en het cacaopoeder. Kneed tot een soepel deeg. Wikkel in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.Meng voor de vulling de roomkaas onder de mascarpone. Voeg vanillesuiker, poedersuiker en citroensap toe. Zet koel.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het koekjesdeeg uit tot een dikte van 3 mm op een met bloem bestoven werkblad. Snij met een scherp mes huisjes uit het deegof gebruik een uitsteekvormpje. Leg de vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Meng een scheutje warm water onder het poedersuiker. Schep het glazuur in een spuitzak met fijne spuitmond en teken de contouren, ramen en deuren van de huisjes.
  4. Besmeer de bovenkant van een biscuit met de mascarponecrème, leg er een tweede biscuit bovenop en herhaal.
  5. Maak de meringue: doe de eiwitten met de suiker in de kom en mix tot stevige pieken. Voeg de poedersuiker toe en spatel voorzichtig door het schuim. Schep de meringue op de taart en bedek er ook de randen mee. Maak pieken bovenop detaart. Bekleed de randen van de taart met de koekjes en zet nog een halfuurtje koel.