De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Black Angus met aardappelen met bieslook en béarnaisesaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Lionel Rigolet
Lionel Rigolet
Lionel Rigolet staat sinds 2006 aan het hoofd van het Brusselse restaurant Comme chez Soi. Wil jij ook koken als een echte chef? Met ons Masterpro by Lionel Rigolet-gamma til je je gerechten naar een hoger niveau!

Ingrediënten

Steaks Steak
(black angus)
800 g g
Olijfolie Olijfolie

Aardappelen met bieslook

Aardappelen Aardappel
(gekookte)
300 g g
Bieslook Bieslook7 g g
Boter Boter20 g g
Boter Boter
(geklaarde)
Eigeel Eigeel
Peper Peper
Zout Zout
(grof)

Voor de gastrique

Sjalotten Sjalot
(fijngehakt)
100 g g
Witte wijn Witte wijn40 ml ml
Azijn Azijn10 ml ml
Dragon Dragon
(gedroogde)
5 g g
Witte peper Witte peper0,5 tl tl
Peper Peper
Zout Zout

Béarnaise:

Eidooiers Eidooier80 g g
Spuitwater Spuitwater80 ml ml
Boter Boter200 g g
Gastrique Gastrique40 g g
Kervel Kervel
(fijngehakt)
10 g g
Dragon Dragon
(fijngehakt)
10 g g

Black Angus met aardappelen met bieslook en béarnaisesaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

5:00 u.
(22)

Bereiding

Aardappelen met bieslook:

1. Kook de aardappelen in een kookpot met gezouten water tot ze gaar zijn. Giet ze af, droog ze en pureer fijn. Voeg dan de bieslook, het eigeel en de zachte boter toe. Breng op smaak en meng goed.

2. Spreid het aardappelmengsel uit op een bakplaat tot een hoogte van 1,5 cm en zet in de koelkast om de aardappelen goed te laten drogen. Niet afdekken met vershoudfolie. Door de aardappelen te laten drogen wordt het geheel steviger en ontstaat er een korstje. Zo kan je ze makkelijker door de bloem halen en bakken.

3. Snijd de volgende dag in staafjes van 6 tot 7 cm breed. Laat opnieuw 4 uur drogen. Rol de staafjes in bloem en smeer daarna in met de geklaarde boter.

4. Bak de aardappelen in een oven van 165°C tot ze mooi bruin zijn. Bestrooi bij het dresseren met grof zout.

Gastrique:

1. Doe de sjalotjes, de witte wijn, de azijn, de gedroogde dragon en de gemalen peper in een pan. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken. Haal dan de pan van het vuur en laat lichtjes afkoelen. Zeef het mengsel.

Béarnaise:
1. Snijd de boter in stukjes, doe in een steelpan en laat op laag vuur smelten tot de boter licht gebruind en wat nootachtig is. Haal de pan van het vuur en en laat de gebruinde boter lichtjes afkoelen.

2. Doe ondertussen de eierdooiers, het bruiswater en de gastrique samen in een steelpan. Meng met een garde, zet de pan op het vuur en laat op een laag vuur koken. Klop continu tot het kookt, haal daarna de pan van het vuur. Blijf zachtjes kloppen en voeg geleidelijk de gebruinde boter en het kruidenmengsel toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nog wat extra gastrique toe als de bearnaise iets zuurder moet zijn. Hou warm tot serveren.

Black Angus:
Snijd de biefstuk in vier. Kruid aan beide kanten met peper en zout en bestrijk beide kanten heel licht met een beetje olijfolie. Verwarm de grillpan en rooster beide kanten, leg ze in een schaal. Laat daarna rusten onder aluminiumfolie. Zet ze vlak voor het serveren terug in een oven van 165°C en bak volgens de gewenste cuisson.