De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bladerdeegje met frambozen en room

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de vanilleroom

Witte chocolade Witte chocolade80 g g
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)240 ml ml
Vanille-extract Vanille-extract1 tl tl
Mascarpone Mascarpone
(41%)
80 g g

Voor het bladerdeeg

Bladerdeeg Bladerdeeg
(kant-en-klaar)
300 g g
Poedersuiker Poedersuiker1 - 2 el el

Voor de decoratie

Frambozen Framboos250 g g
Poedersuiker Poedersuiker1 - 2 el el

Bladerdeegje met frambozen en room

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(3)

Bereiding

  1. Hak de witte chocolade fijn. Breng de room in een ruime sauspan aan de kook. Haal van het vuur en laat even wat afkoelen. Voeg de witte chocolade toe. Wacht opnieuw 2-3 minuten en voeg de vanille en mascarpone toe. Klop het geheel onder elkaar en laat een nacht in de koelkast opstijven.
  2. Verwarm de oven op 200°C. Rol het bladerdeeg uit en snijd met een zeer scherp mes het bladerdeeg in rechthoeken van 12 x 6 centimeter.
  3. Leg de plakjes op een bakpapier, bestrooi met bloemsuiker en leg bovenop de plakjes opnieuw een bakpapier.(dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet gaat rijzen.)
  4. Temper de temperatuur van de oven naar 180°C en bak in 18-20 min goudbruin.
  5. Laat de plakjes afkoelen op een rekje.
  6. Klop de room uit de koelkast stijf met een keukenrobot. (let erop dat je de room niet té ver opklopt)
  7. Vul een spuitzak met een ronde tip met de room.
  8. Leg een bodem bladerdeeg op het werkvlak en bestrooi met bloemsuiker. Werk vervolgens verder af met room en het fruit. Wissel telkens af.
  9. Leg er opnieuw een laagje bladerdeeg op en bestrooi ook deze eerst met bloemsuiker om vervolgens af te werken met room en rood fruit.
  10. Leg een derde laag. Bestrooi opnieuw met bloemsuiker en werk als laatste af met room en bessen. Laat het nog een laatste keer even sneeuwen met bloemsuiker.