Bloemkool-broccoliburger met zoete-aardappelfrietjes

Bloemkool-broccoliburger met zoete-aardappelfrietjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken55 min

Voorbereiding

    Zo maak je de frietjes

  1. Boen de zoete aardappels goed schoon onder stromend water. Snij ze in lange frieten van 1 cm dik. Leg ze in een kom water, roer even goed, haal ze eruit en laat ze dan uitlekken.

  2. Leg ze op een schone theedoek en droog ze grondig af. Laat ze daarna aan de lucht drogen terwijl je verdergaat.

  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de frieten in een grote schaal, besprenkel ze met wat olijfolie. Voeg het maïszetmeel en het zeezout toe en schep nog eens goed om.

  4. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat; zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Bak ze in 30 minuten goudbruin en krokant.

  5. Zo maak je de burgers

  6. Meng de rode ui ende augurken in een kom samen meteen scheut azijn en een snuifje zeezout.

  7. Snijde rode biet in fijne reepjes en doe zebij de ingelegde ui.

  8. Verwarm een klein scheutje olijfolie of bakboter in een pan. Bak hierin de bloemkool-broccoliburgers mooi bruin. Leg tijdens de laatste minuut de cheddarkaas op de burgers en laat die langzaam smelten.

  9. Breek de eieren open en bak ze gaar tot een spiegelei. Kruid met peper en zout.

  10. Was en halveer de kerstomaten. Was ook de krop sla. Rooster de pistolets een paar minuten op grillstand in de oven.

  11. Meng de munt en bieslook onder de mayonaise.

  12. Doe een beetje van de kruidenmayonaise op de pistolet. Leg hier bovenop de knapperig gewassen sla, vervolgens de tomaatjes en augurken in combinatie met de rode biet en rode ui, de burger met kaas en leg daarop het spiegelei. Besmeer de bovenkant van de pistolet met de kruidenmayonaise.

  13. Serveer met de frietjes van zoete aardappel.