De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bloemkool nuggets met rode bieten ketchup

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bloemkolen Bloemkool1
Eieren Ei2
Paneermeel Paneermeel4 el el
Citroensap Citroensap3 cl cl
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet1
Yoghurt Yoghurt1 el el
Peper Peper
Zout Zout

Bloemkool nuggets met rode bieten ketchup

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°c
  2. Snijd bloemkoolroosjes in sneden
  3. Scheid de eitjes en bewaar het eiwit in een diep bord.
  4. Vul een ander diep bord met de chapelure
  5. Kook de bloemkool tot ze bijna gaar is
  6. Giet de bloemkool af en laat de roosjes afkoelen
  7. Snijd de biet in kleine stukken
  8. Meng de stukken biet met yoghurt, sap van de citroen, peper en zout en blend tot een dip
  9. Wentel de bloemkoolroosjes én na één eerst in het eiwit en daarna in de chapelure.
  10. Verdeel de bloemkoolroosjes op het bakpapier en bak ze tot ze goudbruin zijn.