De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bloemkool-pastinaakgratin met hazelnoten en fonduekaas

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pastinaken Pastinaak400 g g
Bloemkolen Bloemkool
(roosjes)
400 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Uien Ui2
Kookroom Kookroom150 ml ml
Tijm Tijm
(+ extra om af te werken)
4 takjes takje
Eieren Ei1
Kaas Kaas
(fondue)
100 g g
Hazelnoten Hazelnoot30 g g
Peper Peper
Zout Zout

Bloemkool-pastinaakgratin met hazelnoten en fonduekaas

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(156)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snij de pastinaken in dunne schijfjes. Kook ze samen met de bloemkoolroosjes vijf minuten in gezouten water.

2. Rooster ondertussen de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Pel de uien en snij in halve maantjes. Bak ze glazig in wat olijfolie, samen met de geperste look. Kruid met peper en zout.

3. Klop het ei los samen met de room en breng op smaak met peper en zout. Rits er ook de blaadjes van de takjes tijm bij. Schik de bloemkool en pastinaak in een ovenschaal. Schep er de gebakken ui op en giet er dan het eiermengsel over. Snij de fonduekaas in plakjes en verdeel over de groenten. Zet de schotel 25 minuten in de oven.

4. Hak de hazelnoten grof en strooi ze 5 minuten voor het einde van de oventijd over de gratin. Werk voor het serveren af met wat extra tijm.