
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pastinaken Pastinaak | 400 g g | |
Bloemkolen
Bloemkool (roosjes) | 400 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Uien Ui | 2 | |
Kookroom Kookroom | 150 ml ml | |
Tijm
Tijm (+ extra om af te werken) | 4 takjes takje | |
Eieren Ei | 1 | |
Kaas
Kaas (fondue) | 100 g g | |
Hazelnoten Hazelnoot | 30 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBloemkool-pastinaakgratin met hazelnoten en fonduekaas
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snij de pastinaken in dunne schijfjes. Kook ze samen met de bloemkoolroosjes vijf minuten in gezouten water.
2. Rooster ondertussen de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Pel de uien en snij in halve maantjes. Bak ze glazig in wat olijfolie, samen met de geperste look. Kruid met peper en zout.
3. Klop het ei los samen met de room en breng op smaak met peper en zout. Rits er ook de blaadjes van de takjes tijm bij. Schik de bloemkool en pastinaak in een ovenschaal. Schep er de gebakken ui op en giet er dan het eiermengsel over. Snij de fonduekaas in plakjes en verdeel over de groenten. Zet de schotel 25 minuten in de oven.
4. Hak de hazelnoten grof en strooi ze 5 minuten voor het einde van de oventijd over de gratin. Werk voor het serveren af met wat extra tijm.