Bloemkool-pastinaakgratin met hazelnoten en fonduekaas

Bloemkool-pastinaakgratin met hazelnoten en fonduekaas
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snij de pastinaken in dunne schijfjes. Kook ze samen met de bloemkoolroosjes vijf minuten in gezouten water.

    2. Rooster ondertussen de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Pel de uien en snij in halve maantjes. Bak ze glazig in wat olijfolie, samen met de geperste look. Kruid met peper en zout.

    3. Klop het ei los samen met de room en breng op smaak met peper en zout. Rits er ook de blaadjes van de takjes tijm bij. Schik de bloemkool en pastinaak in een ovenschaal. Schep er de gebakken ui op en giet er dan het eiermengsel over. Snij de fonduekaas in plakjes en verdeel over de groenten. Zet de schotel 25 minuten in de oven.

    4. Hak de hazelnoten grof en strooi ze 5 minuten voor het einde van de oventijd over de gratin. Werk voor het serveren af met wat extra tijm.