Bloemkoolgazpacho met yakitori

Bloemkoolgazpacho met yakitori
MoeilijkheidMakkelijk
Koken25 min

Voorbereiding

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Bewaar enkele bloemkoolroosjes. Breng de melk aan de kook en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de bloemkool toe en laat op een zacht vuur garen.

  2. Schep vervolgens de bloemkool, het kookvocht en de room in een blender en mix glad. Laat de soep volledig afkoelen in de koelkast.

  3. Bak de bewaarde bloemkoolroosjes in olie goudbruin en beetgaar. Kruid met peper en zout. Bak de yakitori in olijfolie goudbruin en gaar. Bestrooi ze met wat gehakte nootjes.

  4. Schep de bloemkoolgazpacho in glaasjes. Druppel er nog wat olijfolie over en werk af met de gebakken bloemkoolroosjes en de bieslook. Serveer met een yakitorispiesje.