De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bloemkoolgazpacho met yakitori

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bloemkolen Bloemkool0,5
Volle melk Volle melk500 ml ml
Nootmuskaat Nootmuskaat
Peper Peper
Zout Zout
Kookroom Kookroom100 ml ml
Olijfolie Olijfolie
Pindanoten Pindanoten
(fijngehakt)
1 el el
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el

Bloemkoolgazpacho met yakitori

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(9)

Bereiding

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Bewaar enkele bloemkoolroosjes. Breng de melk aan de kook en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de bloemkool toe en laat op een zacht vuur garen.
  2. Schep vervolgens de bloemkool, het kookvocht en de room in een blender en mix glad. Laat de soep volledig afkoelen in de koelkast.
  3. Bak de bewaarde bloemkoolroosjes in olie goudbruin en beetgaar. Kruid met peper en zout. Bak de yakitori in olijfolie goudbruin en gaar. Bestrooi ze met wat gehakte nootjes.
  4. Schep de bloemkoolgazpacho in glaasjes. Druppel er nog wat olijfolie over en werk af met de gebakken bloemkoolroosjes en de bieslook. Serveer met een yakitorispiesje.