
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bloemkolen Bloemkool | 0,5 | ||
Volle melk Volle melk | 500 ml ml | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Kookroom Kookroom | 100 ml ml | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Pindanoten
Pindanoten (fijngehakt) | 1 el el | ||
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBloemkoolgazpacho met yakitori
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de bloemkool in kleine roosjes. Bewaar enkele bloemkoolroosjes. Breng de melk aan de kook en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de bloemkool toe en laat op een zacht vuur garen.
- Schep vervolgens de bloemkool, het kookvocht en de room in een blender en mix glad. Laat de soep volledig afkoelen in de koelkast.
- Bak de bewaarde bloemkoolroosjes in olie goudbruin en beetgaar. Kruid met peper en zout. Bak de yakitori in olijfolie goudbruin en gaar. Bestrooi ze met wat gehakte nootjes.
- Schep de bloemkoolgazpacho in glaasjes. Druppel er nog wat olijfolie over en werk af met de gebakken bloemkoolroosjes en de bieslook. Serveer met een yakitorispiesje.